Suriyeli Çocuklardan Türkçe İstiklal Marşı

Elbeyli konteyner kentindeki okullarda eğitim gören Suriyeli öğrenciler, İstiklal Marşı'nı Türkçe söyledi.


Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Yarbay Emre Gök ve Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ile AK Parti Milletvekilleri Ahmet Salih Dal ve Fuat Karakuş, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü kreşi ziyaret etti. Türkçe ve Arapça şarkı söyleyen öğrencilere Vali Tapsız da eşlik etti. Suriyeli bir öğrenci de İstiklal Marşı'nı Türkçe söyledi.

Tapsız ve beraberindekiler, konteyner kentteki engelli Suriyelilere 16 tekerlekli sandalye dağıtım törenine de katıldı.

Tapsız, AA muhabirine, Elbeyli konteyner kentinde yaklaşık 20 bin Suriyeli kaldığını belirtti.

Kurban Bayramı'nın ilk günü Suriyelileri yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Tapsız, şunları kaydetti:

"Burada milletvekillerimizle kurum amirlerimizle hep beraber bayramın birinci günü Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. Onlara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insani yardımları yapacağımızı, yanlarında olduğumuzu ifade etmek üzere buradayız. Çok kısa süre olmasına rağmen bu kampın açılmasından bugüne kadar burada Suriyeli çocuklarımızın Türkçeyi nasıl öğrendiklerini ve nasıl uyum sağladıklarını hep beraber görmüş olduk. İstiklal Marşı'nı çok güzel okuyorlar. Şiirler okuyorlar. Türkçe konuşuyorlar. Burada huzur içerisinde hayatlarını sürdürüyorlar. Biz hem onların acılarını, hüzünlerini paylaşıyoruz hem de bu Kurban Bayramı'nda sevinçlerini, mutlukluklarını paylaşmak üzere beraberiz."

Vali Tapsız ile beraberindekiler, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Suriyeli ve Türk vatandaşları da ziyaret etti.

Kaynak: AA