Bayram Alışverişlerinde Yoğunluk En Çok Şekercilerde ve Aktarcılarda Oldu

Kurban Bayramı hazırlıklarının sürdüğü Afyonkarahisar’da, alışverişlerde en çok şekerci ve giyim mağazalarına rağbet gösterildiği gözlendi.


Bugün icra edilen Arife Günü’nde vatandaş alışveriş için sokaklara akın etmeye başlarken, kentin çeşitli yerlerinde kurulan semt pazarları ile birlikte, Ambaryolu ve Tuz pazarı caddelerindeki mağazalarda büyük bir yoğunluk yaşandığı gözlendi. Arife Günü ile birlikte artan alışveriş telaşında en tatlı alışveriş şekercilerde oldu. Bayramın olmazsa olmazı şekercilerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar hem ceplerine hem de damak tatlarına uygun şekeri alabilmek için uzun uğraşlar verdiler. Şeker satıcıları her bayramda olduğu gibi, bu bayramda da en çok rağbetin çikolata türündeki şekerlere olduğunu söylediler. Şekere nazaran bu bayramda kolonya satışlarının az olduğuna da dikkat çeken satıcılar, bunun nedenini ise vatandaşın Ramazan Bayramı’ndan kalan kolonyaları kullanmaları olarak gösterdiler.

BAHARAT SATIŞLARI DA ARTTI
Kurban bayramı denilince ilk akla gelen et yemeklerinin değişmez malzemelerinden olan baharat satıcılarında da durum diğer mağazalardan farklı olmadığı kaydedildi. Çakıroğlu Aktar’ın Sahibi Murat Çakır, vatandaşın et yemeklerinde en fazla kullanılan baharatların başında karabiber, kırmızıbiber ve kimyonun geldiğini söyledi.

Baharatların etin lezzetine lezzet kattığının altını çizen Çakır, vatandaşların baharatları ayrıca sucuk yapımı için aldıklarını da sözlerine ekledi.

POLİS BAYRAM MESAİSİNDE
Öte yandan, kentte yoğun alışveriş trafiğinde yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçebilmek için Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün geniş güvenlik önlemleri aldıkları bildirildi.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde resmi ve sivil ekiplerinin görev yaptıkları aktarıldı.

Diğer yandan, alışveriş yoğunluğu beraberinde kent trafiğini de arttırırken, alışverişe otomobilleri ile çıkmak isteyenlerin kentin en işlek caddelerinde olan Bankalar, Kurtuluş ve Yeşilyol’da uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldular. Trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği kentin bazı noktalarda çok sayıda trafik polisi görev yaptı.
Kaynak: İHA