Nobel Barış Ödülü'nün Opcw'ye Verilmesi

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Hugh Robertson, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün Nobel Barış Ödülü kazanması ve dünyayı kimyasal silahlardan arındırmak için yorulmak bilmeyen çalışmaları dolayısıyla kutladı.


İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, örgütün kurulduğu yıldan bu yana dünya çapında tüm kimyasal silah stoklarının imhasında muazzam ilerleme kaydettiğini belirten Robertson, "Şimdi, Suriye ile Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne dahil 190 taraf var ve bugüne kadar örgüt neredeyse 60 bin ton kimyasal silahın imhası için denetleme yaptı" dedi.

OPCW'nin Suriye'deki kimyasal silahların imhasının kolaylaşması için seri bir şekilde hareket ettiğine değinen Robertson, "İngiltere, OPCW'nin Suriye'deki çalışmalarını desteklemek için 2 milyon sterlinlik bir yardım sağlıyor ve daha da fazla yardım sağlamak için biz hazırız" ifadesini kullandı.

Hafta başında İngiltere'de koalisyon hükümetinde yapılan görev değişiklikleri çerçevesinde, 50 yaşındaki Muhafazakar Partili Hugh Robertson, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığına getirilmişti.

Kaynak: AA