Erü Öğretim Üyesi Albayrak, Paris'te Sanat Rüzgarları Estirdi

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Albayrak, sanatsal çalışmalarını Paris'te başarıyla sürdürüyor.


Paris'te 3 sergi birden açan Albayrak, Fransa'da sanat dünyasının bütün dikkatlerini üzerine toplamayı başardı.

Paris Başkonsolosu Turgut Rauf Kural, Albayrak'ın açtığı sergileri konsolosluk personeliyle birlikte ziyaret ederek sanatçıya büyük destek verdi.

Albayrak, Paris'teki sanatsal çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Aslında ben, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Doçent olarak görev yapmaktayım. Şuan sanatsal çalışmalarımı ülkemizi temsilen seçilip Paris'te sürdürüyorum ve burada büyük bir sanat kurumunda iyi ve önemli bir sergi açtım. Son derece güzel gelişmeler yaşadım. İlerleyen süreçte Paris'in merkezinde 3 sergim daha olacak. Bana bu imkanı sağlayan sayın Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'a çok şey borçluyum."

Dünyanın sanat merkezi Paris'teki atölyesinde çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdüren Albayrak, önümüzdeki ay içerisinde Türkiye'ye dönerek çalışmalarını Erciyes Üniversitesi'nde sürdürecek.

Albayrak, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğundan büyük destek aldığını belirterek, "Başkonsolos Kural'ın atölyeme yaptığı ziyaret beni son derece memnun etti. Çalışma şevkimi daha da artırdı. Paris Başkonsolosumuz, yardımcısı ve protokolü bugün inanılmaz derecede memnun edici bir ziyarette bulundu. Çalışmalarımı atölye ortamımı titizlikle inceledi. Çağdaş sanat üzerine, Kayseri üzerine, eserlerim üzerine gayet keyifli bir sohbet yaptık. Paris'teki önemli sanat dergilerinin temsilcileriyle Türk Resim Sanatı üzerine önemli görüşmelerimiz oldu. Bu röportajlar öyle sanıyorum ki, önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Başkonsolosumuz, ziyaret sırasında bana etkinlik önerileri, çözümler ve fırsatlar sundu. Yakın ve sıcak ilgileri Fransa'da beni daha da cesaretlendirdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA