Fas Kralı 6. Muhammed, Abdulilah Benkiran'ın Başkanlığındaki Yeni Hükümeti Atadı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'da Maltepe ilçesinin Gülsuyu Mahallesi'nde gözaltına alınanlarla ilgili, "Adliyeye sevk edilen 34 kişiden 12'si hakkında savcılıkça serbest bırakılma kararı, 3'ü hakkında şimdiye kadar adli kontrol kararı verildiğini biliyorum. Şu anda 19 kişi tutuklanmaları istemiyle cumhuriyet savcılarınca mahkemeye sevk edilmiş. Adli işlem sonucunu bekliyoruz" dedi.


Bakan Güler, İspanya'nın ulusal günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Güler, gazetecilerin Maltepe'nin Gülsuyu Mahallesi'nde gözaltına alınanlarla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

"Tabii ki kimlik tespitleri yapıldı. Zaten 34 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün onların soruşturmaları bitti. Adliyeye sevk edilen 34 kişiden 12 hakkında savcılıkça serbest bırakılma kararı, 3'ü hakkında şimdiye kadar adli kontrol kararı verildiğini biliyorum. Şu anda 19 kişi tutuklanmaları istemiyle cumhuriyet savcılarınca mahkemeye sevk edilmiş. Adli işlem sonucunu bekliyoruz."

Operasyonaların devamının gelebileceğini belirten Güler, "Çünkü bu işlerle ilgili takipler de devam ediyor ama önemli olan bu tip örgütlerin, yasa dışı örgütlerin faaliyetlerine izin verilmemesi, bunların takiplerinin en etkili şekilde yürütülmesidir" diye konuştu.

"Elbette daha önce silah teşhirinde bulunan 9 kişiyle ilgili tespitlerimiz de vardı" diyen Güler, bunlardan 3'ünün yakalandığını, yakalanmayanların da ele geçirilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA