Ödemiş Belediyesi'nden Yağışlar Öncesi Mazgal Temizliği

Ödemiş Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ilçe merkezinin ana caddelerindeki mazgallarda temizlik çalışması yaptı.

Ödemiş Belediyesi'nden Yağışlar Öncesi Mazgal Temizliği
Yaklaşan yağışlı mevsim öncesi ızgaralı mazgallardaki çöp ve yapraklar temizlenirken, taşkınlara karşı önlem alındı.
Her yağışta sıkıntı yaşanan Ulus Meydanı, Mithatpaşa ve Atatürk caddelerindeki mazgallardaki çöpler ve yapraklar küreklerle toplanırken, mazgallar tazyikli suyla iyice temizlendi. Yağmur suyu ishale hatlarının tıkanması tehlikesine karşı önlem olarak gerçekleştirilen çalışma gün boyu devam etti.

Ödemiş Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ahmet Ilgın çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Yaz sonrası mazgallarda biriken malzemeleri almak üzere ilçemizin ana cadde ve meydanlarında çalışma yaptık. Bu mazgallarda biriken malzemeler sık sık yağmur suyu tahliye hatlarının tıkanmasına ve dolayısıyla taşkınlara yol açıyor. Yağışlar öncesi bu temizlik çalışması ile bir nebze de olsa önlem almak istedik. Çalışmalarımızı ilçedeki tüm mazgallarda sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan mazgallara çöp ve izmarit atmamalarını istiyoruz” dedi.

KESKİN, İTFAİYECİLERLE BİRARAYA GELDİ
Öte yandan İtfaiye Haftası nedeniyle itfaiye personelini ziyaret eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yangın ve doğal afetlerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla hayatlarını ortaya koyarak büyük bir özveriyle çalışan itfaiyecileri kutladı.

Yeni 6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlanacak birimler arasında yer alan İtfaiye Müdürlüğü personeli, belediye başkanının ziyaretinden memnuniyetlerini dile getirerek, başkanla yasayla ilgili kaygılarını paylaştılar.

Keskin, “Sizler çok özel ve ayrıcalıklı bir görev yapıyorsunuz. Yeni yasayla, sistemin korunarak çalışmaların aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Sonuçta hizmet edilecek coğrafya aynı, hizmet alanı biraz daha farklılaşacak. Bu nedenle araç ve ekipmanların sayısı ile eğitimler de artacak” dedi.

Başkan Keskin, “31 personel ve 8 araç ile uzun yıllardır hizmet veren itfaiyemiz bugüne kadar sistemli çalışmasıyla tüm olaylara zamanında müdahale etmiştir. İtfaiye personelimizin özverili çalışmalarından dolayı kutluyor, yangın ve afetlerde hayatını kaybetmiş tüm itfaiyecilerimizi de rahmetle anıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA