Kepez İhl Yeni Yılda Hizmete Giriyor

Kepez Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever desteği ile Kültür Mahallesi’nde inşa edilen Kepez Mahmud Celalettin Ökten İmam Hatip Lisesi’nin ve pansiyon binası inşaatı devam ediyor.

Kepez İhl Yeni Yılda Hizmete Giriyor
Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin himayesinde yapılan okulun ve pansiyon binasının ince işçiliğinin Aralık ayı içerisinde bitirilmesinin planlandığı bildirildi.

İmam Hatip okullarının kurucusu olan Mahmud Celalettin Ökten’in isminin verildiği okulun, yeni eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında öğrencilere kapılarını açacağı kaydedildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü İHL inşaatında yaptığı incelemelerde arazi ölçüm cihazı ile okulun sığınağının kot ölçümünü yaptı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş, Başkan Tütüncü’ye, ölçüm cihazını kullanımında yardımcı oldu.

Başkan Tütüncü, daha sonra Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nde yer alan Kepez Belediye Meclis Üyeleri Zeki Çivik, Mürteza Tamyürek ile okulun ve pansiyon binasının inşasında incelemelerde bulundu. Dernek Başkanı Mustafa Ece, Kepez Mahmud Celalettin Ökten İHL binasının yapımında gelinen son durumla ilgili Tütüncü’ye bilgi verdi. Başkan Hakan Tütüncü, Aralık ayı içerisinde yapımı tamamlanacak olan Kepez Mahmud Celalettin Ökten İHL’nin, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının 2. Yarısında 150 hafız öğrenci ile eğitime başlayacağını duyurdu.

Türkiye'nin hafız öğrencilere özel üçüncü okulu olan Kepez Mahmud Celalettin Ökten İHL, Kepez Belediyesi’nin Kültür Mahallesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiği 8,5 dönümlük arazi üzerine inşa ediliyor. Yaklaşık maliyeti 13 milyon lira olacak okulun ve pansiyon binasının mimari projesi, Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandı. 24 derslikten oluşan okulda, spor salonu, konferans salonu, kütüphane ve 320 kişilik pansiyon bölümü bulunuyor.
Kaynak: İHA