Hisarcık Polisinden Hayvan Hırsızlığına ve Sahte Paraya Karşı Broşürlü Bilgilendirme Çalışması

Hisarcık İlçe Emniyet Amirliği, yaklaşan Kurban Bayramı münasebeti ile ilçe merkezinde bulunan ahır sahiplerini ve hayvan üreticilerini ziyaret ederek hayvan hırsızlıklarına ve sahte paraya karşı alınacak önlemler konusunda vatandaşları uyararak broşür dağıttı.

Hisarcık Polisinden Hayvan Hırsızlığına ve Sahte Paraya Karşı Broşürlü Bilgilendirme Çalışması
Çalışmayla ilgili bilgi veren İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, hayvan sahiplerinin mağdur olmaması için üreticileri ve ahır sahiplerini tek tek ziyaret ederek hırsızlara karşı uyararak sahte paraların nasıl anlaşılacağı konularında broşür dağıtıp bilgiler verdiklerini söyledi.

Güler "Hayvan alımı amacıyla ya da satıcı kılığında gelen şahıslara mümkün olduğunca ahırları ve hayvanların yeri göstermemeleri, şüpheli bir durumda İlçe Emniyet Amirliğine bilgi vermeleri, şahısların açık kimlikleri ve geldikleri araç cins ve plakaları özellikle not etmeleri konularında uyarılarda bulunduk. Hayvan alımı yapan yabancı şahısların dolandırıcı olabileceği düşünülerek alım satımlarda dikkatli olunmalıdır. Vatandaşların çevrede görülen hayvan hırsızlığı yapmaya müsait kamyon ve kamyonet türü araçların şüpheli durumda görülmesi halinde derhal 155 Polis imdat telefonuna bilgi vermelerini, ilçemizde bundan sonra da hayvan hırsızlığı olmaması ve halkımızın mağdur duruma düşmemesi için gerekli tedbirleri uygulanmasını istiyoruz” diye belirtti.

Kaynak: İHA