Ak Parti Konya Milletvekili Yerlikaya'dan, Kasaplar Odası'na Ziyaret

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz'i ziyaret etti.

Yerlikaya, ziyarette, AK Parti hükümetlerinin tarım ve hayvancılığa önemli destekler verdiğini söyledi.

Hayvancılıkla ilgili sorunların çözümü için her türlü tedbirin alındığını ifade eden Yerlikaya, "Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl Kurban Bayramı döneminde Türkiye'ye ithal hayvan getirilmeyeceğini söyledi.

Bu yerli üreticiyi oldukça sevindirmiştir" dedi.

Vatandaşları mağdur olmamaları için sahte para, altın ve senet konusunda uyaran Yerlikaya, "Kurban satın alırken ve keserken hem çevremizi hem de insan sağlığını düşünmeliyiz. Bu nedenle vatandaşlarımız kesim için belediyeler tarafından hazırlanan kesim merkezlerini tercih etmeli. Ayrıca bu konuda Karatay Belediyesi Halk Eğitim Merkezi'nde kurbanı kesiminin incelikleriyle ilgili eğitim verilecek. Vatandaşlarımız, bu kurstan istifade edebilirler" diye konuştu.

Cengiz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla sektörün hareketlendiğini vurgulayan Cengiz, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız kurban alırken hayvanın yaşına dikkat etmesi gerekiyor. Hayvanın yaşı dişlerinden anlaşılabilir. Kurbanlık alınırken kulağında küpe olmasına dikkat edilmeli. Kesim anında ise kurbanın ayaklarının bağlandıktan sonra kıble yönüne çevrilerek kesilmesi önemlidir. Ayrıca şah damarını tam kesmeden yaklaşık on dakika kanın akması beklenmelidir. Kesimden sonra da vatandaşlarımız, kurban artıklarını çöp konteynerlerine atılmasına özen göstermelidir."

Kaynak: AA