Yozgatlılar Platformu İşbirliği İle Eğitime Destek

Yozgatlılar Platformu'nun girişimleriyle, Amerikan Konsolosluğu görevlilerinden Mehmet Aksoy, Sorgun'da öğrencilere sınav ve protein seti hediye etti.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımların hiç bir zaman boşa gitmediğini, bu tür yatırımların yapılmasının ilçede eğitim öğretim seviyesini yükselteceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise eğitim öğretim seviyesinin daha da yukarı çekilmesinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerktiğini vurgulayarak devletin, işadamlarının ve herkesin taşın altına elini sokması gerektiğine işaret etti.

Kendisinin Sorgunlu olduğunu ve uzun yıllardır Amerikan Konsolosluğu'nda görevli bulunduğunu belirten Mehmet Aksoy ise Yozgatlılar Platformu ve İl Genel Meclisi Üyesi Çağlayan Yıldız'ın girişimleriyle setleri hazırladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Fen Bilgileri, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Türkçe derslerinden oluşan bin 600 adet sınav seti ile ortaokul son sınıflara dağıtılmak üzere bin adet digi protein seti teslim edildi.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgatlılar Platformu Başkan Yardımcısı Faruk Oğuzhan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA