Bakan Yılmaz: “silahlı Kuvvetler Farklı, Darbe Girişiminde Bulunanlar Farklı”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Balyoz davasıyla ilgili delillerinin asıllarının Genelkurmay'da olduğu" iddiasının Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlanmasına ilişkin, “Silahlı Kuvvetler’in darbe girişiminde bulunanlara bir bağlantısı yoktur.

Silahlı Kuvvetler farklı, darbe girişiminde bulunanlar farklı” dedi.

Bakan Yılmaz, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Balyoz davasıyla ilgili tüm delillerinin asıllarının Genelkurmay'da olduğu" iddiasının Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlanmasına ilişkin fikri sorulan Yılmaz, “Silahlı Kuvvetler içindeki kimselerin böylesi bir çalışmaları olur mu, geçmişte olmuş. Şimdi olur mu, ona da yargı karar verecek. Ancak sizin kafanızdaki karışıklık, bu girişimlerde bulunanlar ile Silahlı Kuvvetleri eş gibi görmek. Silahlı Kuvvetler’in darbe girişiminde bulunanlara bir bağlantısı yoktur. Silahlı Kuvvetler farklı, darbe girişiminde bulunanlar farklı. Dolayısıyla ikisini birbirinden ayırdığınız zaman, bunu sağlıklı şekilde kafanızda canlandırabilirsiniz” diye konuştu.

Bir gazetecinin "Genelkurmay 'belgelerin aslı bizde yok' diyor" hatırlatması üzerine Yılmaz, “O zaman gidin, mahkeme dosyasını inceleyin. Silahlı Kuvvetler diyorsa, dediği doğrudur” karşılığını verdi .
Kaynak: İHA