Başbakan gibi Kürtler de yüreğini taşın altına koymalı

Terör sorununun çözümüne ilişkin Başbakan Erdoğan'ın gövdesini taşın altına koyduğunu söyleyen Hüsamettin Korkutata, Kürt halkı ve BDP'ye bir çağrıda bulundu...

Başbakan gibi Kürtler de yüreğini taşın altına koymalı
TBMM'de 1993'te kurulan Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi Hüsamettin Korkutata katıldığı bir televizyon programında terör sorununun çözümüne ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın'ben bu meseleyi her ne pahasına olursa olsun halledeceğim' sözünü hatırlatarak Tüm Kürt ileri gelenleri ve BDP'ye bir çağrıda bulundu.

KÜRT HALKI YÜREĞİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Başbakan Erdoğan'ın terör konusunda gövdesini taşın altına koyduğunu söyleyen Hüsamettin Korkutata, Kürt ileri gelenleri Kürt halkı ve BDP'ye çağrıda bulunarak bu meselenin bitmesini isteyen herkesin artık yüreğini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Korkutata,'Bizler bugün yüreğimizi taşın altına koymazsak yarın çocuklarımız ve tarih bunun hesabını soracaktır' dedi. Korkutata, terör sorununun bitirilmesi konusunda'Kim elinden bir katkı geldiği halde çözüme ilişkin bir katkı sunmuyorsa bundan sonra akan kanın müsebbibi onlardır' diye konuştu.

PKK'nın nasıl doğduğu ve nasıl bir yapıya sahip olduğu konusunun masaya yatırıldığı programda Korkutata yaptığı tespitlerle dikkat çekti. PKK ortaya çıktıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin aşiret yapısını değiştirmek istediğini söyleyen Hüsamettin Korkutata,'Durum böyle olunca onurlu ve parası olan insanlar o bölgeden kaçtı gitti. Çünkü; orada korucu, itirafçı, jitemci, gizli köy korucularıyla bunların haysiyet ve şerefleri rencide ediliyordu' dedi. Korkutata o insaların bölgeyi terk etmesiyle orada meydana gelen boşluğu terör örgütü PKK'nın doldurduğunu ileri sürdü.
 
PKK sorununun Kürt meselesi olmadığını söyleyen Korkutata, bu mesele Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 7'den 70'ye herkesin meselesi olduğunu söyledi. Korkutata PKK sorununun siyasi münazaralarla ele alınmaması gerektiğini de belirtti.