Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü, Lojmanını Kazak Öğrencilere Tahsis Etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, kendisine tahsisli lojmanı Kazakistan’dan gelen öğrencilere verdi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü, Lojmanını Kazak Öğrencilere Tahsis Etti
Kazakistan’dan 7 üniversite öğrencisi Erasmus programı kapsamında Burdur’a geldi. Öğrencilere MAKÜ Rektörü Saatcı’nın lojman dairesi tahsis edildi. Kazak öğrenciler için dayanıp döşenen dairede, öğrenciler sütlü çay içiyor ve Kazak televizyonu seyrediyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, yeni kurulan bir üniversite oldukları için yabancı öğrenciler için burs imkanlarının kısıtlı olduğunu söyledi.

Öğrencilerin eğitimine destek olmak için lojmanı öğrencilere açtığını anlatan Saatcı, kendisinin de bu haktan vazgeçtiğini ifade etti.

Başka bir eve taşındığını dile getiren Saatcı, misafir öğrencilerin rahat etmesi için boşalttığı daireyi dayalı döşeli misafirhaneye çevirdiklerini belirtti.

Saatcı, ilk tercihinde MAKÜ’yü tercih eden öğrencilere bir yıl boyunca ücretsiz misafirhane hizmeti sunacaklarını da kaydetti.

Kazakistan’da Türk Dili Öğretmenliği okuduğunu belirten Kundus Baseriva, “Bu daireyi çok beğendik. Buranın başka birisinin dairesi olduğunu biliyoruz. Bize verdikleri için çok teşekkür ederiz.” dedi.

MAKÜ’de tarih bölümünde okuyan Aygiri Nesibeg de üniversiteyi ve Burdur’u çok beğendiğini ifade etti.

Nesibeg, kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyledi.

Kendisini Türkiye’de yabancı gibi hissetmediğini anlatan Yira Katerova, Türkiye’ye gelebilmek için çok çalıştığını anlatırken, Muradbeg Ayman da buraya gelebilmek için kursa gittiğini ve sınavlara girdiğini ifade etti.