İşçiler fabrikanın çatısına çıktı aileler kapıda toplandı

Fabrikalarının aldığı kapatma kararına karşı çıkan Şişecam Fabrikası işçileri, çalıştıkları fabrikanın çatısına çıkarak eylem yaptı. Herhangi bir gerginliğin yaşanmaması için bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

İşçiler fabrikanın çatısına çıktı aileler kapıda toplandı
Zeytinburnu Topkapı'da faaliyet gösteren Şişecam Fabrikası, 29 Aralık 2012'de kapatma kararı almıştı. Kararın ardından Kristal İş Sendikası üyesi işçiler, fabrikanın kapanmaması ve yasal haklarının korunması amacıyla 9 gündür sürdürdükleri eylemi fabrikanın çatısına çıkarak devam ettiriyor. Sabah saatlerinde aileleriyle birlikte fabrika önünde toplanan yaklaşık 250 işçi, çalıştıkları fabrikanın çatı ve bacasına çıkarak seslerini duyurmaya çalıştı. Ellerinde Türk ve sendika bayrakları taşıyan grup, “Haklar alınır direniş biter”, “Şartel inecek, direniş bitecek” şeklinde slogan attı. Fabrikanın çatısında eylem yapan işçilerin aileleri de destek için fabrika kapısının önünde toplandı.

Öte yandan, çok sayıda çevik kuvvet ekibi olası bir gerginliğin yaşanmaması için bekleyişini sürdürüyor.

Eylem Yapan İşçiler Çatıdan İnip Aileleriyle Buluştu

Şişecam Topkapı fabrikasının kapatılması yönünde alınan karar üzerine işçiler fabrika önünde eyleme başlamıştı. CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mahmut Tanal ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de fabrikaya gelerek işçilere destek verdi. Şişecam'ın Bursa-Yenişehir ve Gebze-Çayırova'daki fabrikalarında çalışan işçiler de arkadaşlarına destek için gelerek slogan attı. Çatıdaki işçiler ise, 'Yaşasın onurlu mücadelemiz', 'Şişecam işçisi yalnız değildir', "Şalter inecek bu iş bitecek" "Haklar anılır direniş biter", "Ölmek var dönmek yok" şeklinde slogan attı.Sendika ile şirket yetkililerinin fabrikada yaptığı görüşmelere milletvekilleri de katıldı.

Fabrikada güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisinin alandan ayrılması üzerine işçiler çatıdan indi. Polis otobüslerinin fabrikadan ayrılması sırasında işçiler ve aileleri alkışla destek verdi. Fabrika içinde eylem yapan işçiler daha sonra aileleri ile bir araya geldi.

Kaynak: İHA