İlçede Kadın Cenazeleri Ortada Kalınca, 6 Bölgede Kurs Açıldı

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, kadın cenazelerini kaldıracak görevlilerin sayısı azalınca yetkililer kursiyer yetiştirmeye karar verdi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik 3 belde ve 3 köyde bayanlar için cenaze yıkama kursu açıldı. Sivrihisar’da kadın cenazeleri kaldıran kadın sayısının azalması yetkilileri harekete geçirdi. Sivrihisar Müftülüğü’nde görevli usta öğreticiler nezaretinde bayan kursiyerlere verilen eğitimlerde, bayan cenazenin yıkanmasından defin edileceği aşamaya kadar bilgi verildi.

Toplam 6 farklı yerde 111 bayan kursiyerin katıldığı kurs, belde ve köylerdeki cenaze problemini ortadan kaldırdı. Yetkililer, konuyla ilgili şunları ifade ettiler: ”Şu anda ilçemizde bayan cenaze yıkayıcı sayısı çok azdı, ihtiyaca cevap veremiyordu. Dümrek, Nasrettin Hoca ve Kaymaz beldesi, Aşağı Kepen, İlören ve bir de ilçe merkezimiz olmak üzere 6 farklı yerde kurs açmış bulunmaktayız. Eğitimler sayesinde cenazeler usulüne uygun şekilde kaldırılıyor. Açılan kurslar sayesinde hem cenaze yıkayıcı ihtiyacı karşılanmış oldu hem de bu ve bu gibi kurslar sayesinde bayanlarımıza değişik kurslar hakkında da bilgi verildi.

” Kursun çok faydalı ve verimli geçtiğini belirten kursiyerler, başta ilçe müftülüğüne ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne emeği geçen herkese teşekkür etti.