Sivas Valisi Kemelek'e Aa Almanağı Hediye Edildi

Anadolu Ajansı Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkun, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'e AA Almanağı hediye etti.

Coşkun, Vali Kemelek'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Daha Sonra, Kemelek'e, AA foto muhabirlerinin 2012 yılı içinde Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmelere ilişkin çektiği fotoğrafların yer aldığı AA Almanağı'nı hediye eden Coşkun, ayrıca AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Kemal Öztürk'ün mektubunu sundu. Almanağı bir süre inceleyen Kemelek, fotoğraflar ve içerik konusunda Coşkun'dan bilgi aldı.

AA'nın Milli Mücadele yıllarından itibaren habercilik alanında önemli bir misyon yüklendiğini dile getiren Kemelek, ulusal ve uluslararası alandaki çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

AA'nın, özellikle Son dönemde yurt dışına yönelik atılımlarını da önemsetiğini vurgulayan Kemelek, ''AA, gözbebeğimiz olan haber ajansımız. AA'nın, başta Balkanlar olmak üzere, Ortadoğu ve dünyanın diğer bölgelerinde yapılanması, Türkiye'nin sesinin dünyaya duyurulması açısından büyük önem arz ediyor. Bu anlamda, başta AA'nın Sayın Genel Müdürü Kemal Öztürk olmak üzere, tüm AA çalışanlarına başarılar diliyorum'' dedi.

Kemelek, AA Almanağı'nın da dikkat çeken fotoğraflardan oluştuğunu belirterek, ''Yılın fotoğrafı yarışmasını ben de oylamıştım. Oradaki fotoğraflar, gerçekten çok etkileyiciydi. Onların ve benzer çarpıcı fotoğrafların yer aldığı AA Almanağı, arşivimde önemli bir yer tutacak'' diye konuştu.

Cemal Coşkun da AA'nın çalışmaları hakkında Kemelek'e bilgi verdi. AA'nın Beyrut Bürosu'nun kısa süre önce açıldığını dile getiren Coşkun, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün ortaya koyduğu dünyanın ilk 5 haber ajansı hedefine ulaşmak için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü aktardı.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA