Forumun 10. Oturumunun Türkiye'de Yapılmasına İlişkin Anlaşma New York'ta İmzalandı

BM Orman Forumu'nun 10. oturumunun Türkiye'de yapılmasına ilişkin anlaşma New York'ta imzalandı.

Türkevi'nde gerçekleşen imza töreninde 8-19 Nisan tarihlerinde İstanbul'da yapılacak oturum için hazırlanan anlaşmayı Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ile BM Sosyal ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo imzaladı.

Törende konuşan Çevik, Orman Forumu'nun 10. oturumunun Türkiye'de gerçekleşecek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Çevik, oturumun Türkiye'de gerçekleşmesi için emek veren ve programın hazırlıkları için çalışan herkese teşekkür ederek, başarılı bir organizasyon gerçekleştirileceğinden emin olduğunu söyledi.

Wu Hongbo da Türkiye'nin, En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini hatırlatarak, misafirperverlik ve cömertliği dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

İstanbul'da yapılacak toplantıda sabit gündem maddelerinin yanı sıra ''Ormanlar ve Ekonomik Kalkınma'' başlığı altında, ''Orman ürünleri ve hizmetleri, ulusal ormancılık programları ve diğer sektörel politika ve stratejiler, afet risk ve etkilerinin azaltılması ile ormanların şehir topluluklarına katkısı'' konularının ele alınacağı kaydedildi.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA