Aydın İnşaatçılar Odası Sektörün Sorunlarını Anlattı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydın İnşaatçılar Odası’nı ziyaret etti.

Aydın İnşaatçılar Odası Sektörün Sorunlarını Anlattı
Oda yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Alattin Durmaz, sektörde yaşanan sorunlardan söz ederek “Kanunlar Aydın’da başka ülkenin bir başka ilinde ya da ilçesinde başka uygulanmamalı. Aydın İnşaatçılar Odası her türlü yasal mevzuata uygun hareket ediyoruz. Ancak diğer illerde her şey serbest olmamalı” diyerek yasaların ülkenin her yerinde eşit uygulanmasını istedi. Aydın İnşaatçılar Odası Başkanlığı’na seçildikten hemen sonra Marmara Deperiminin meydana geldiğini ve bu elim olaydan sonra inşaat ustalarının da ne kadar önemli bir görev yaptığının ortaya çıktığını belirten Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Alattin Durmaz, “Eğitim seminerlerine büyük önem veriyoruz. Depremlerden sonra ustaların da büyük önemi olduğunu fark ettik. Yani üyemizin menfaatini korumak çok önemli olduğu gibi, vatandaşımızın da hakkını da sonuna kadar savunuyoruz. İdealimiz üyelerimize de vatandaşımıza da en iyi hizmeti sunmak. Hepimiz akşam olduğunda bir eve giriyoruz. Bu nedenle yapılan her yuvayı kendi yuvamız gibi yapmalıyız. Savunulacak işlerin bir numaralı savunucusu eleştirilecek işi de sonuna kadar eleştiriyoruz. Aydın inşaatçılar Odası olarak iyi bir noktaya geldik.

Önümüzdeki günlerde Aydın’da bir takım sıkıntılar çıkacak. Çıkan yönetmeliklere Aydın olarak hazırlıklıyız. Tüm ustalarımız gerekli eğitimden geçip belgelerini aldı. Kanun ve kurallara uygun çalışıyor. Ancak bizim sıkıntımız yönetmelik ve yasaların her yerde eşit uygulanmaması. Bir şey Aydın’da yasaksa tüm ülkede yasak, Aydın’da serbest ise tüm ülkede serbest olmalıdır” diyerek yetkililerden yasaların her yerde herkese eşit uygulanmasını talep etti.

Yeni çıkan çek yasasında da düzenleme istediklerini belirten Durmaz, “Peşin para çalışmak mümkün değil. Çek ve senedin de hükmü kalmadı. Bu nedenle çek yasasındaki düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanında ülkedeki en büyük sorun kayıt dışı. Birçok sektörde yaşanan bu sıkıntı ülke ekonomisini de ciddi sıkıntıya neden oluyor” dedi.

Sektörde yaşanan sıkıntıların çözümü için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, sivil toplum örgütleri ve oda başkanlarını çözüm ortağı olarak gördüklerini ifade etti.

Aydın’ın kalkınması ve sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Erdem, kendisine aktarılan sorunları not alıp çözümü için çalışacağını belirtti.

Kaynak: İHA