Kılıçdaroğlu, Uygur Bölgesi Komünist Parti Sekreteri Zhang İle Görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin’deki temaslarının son gününde, Xingjiang (Şincan) Uygur Özerk Bölgesi Parti Sekreteri Zhang Chunxian ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Uygur Bölgesi Komünist Parti Sekreteri Zhang İle Görüştü
Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) davetlisi olarak bu ülkeye gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, gezisinin Son durağı olan Urumçi’de ÇKP Şincan Parti sekreteri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Düzenlediği resmi ziyaretten ve Çin’in ev sahipliğinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Kılıçdaroğlu, Şincan Üniversite’ne bir gezi düzenlediklerini ve düşüncelerini öğrenciler ile paylaştığını söyledi.

CHP Genel Başkanı, bilimin merkezi olan üniversitelerin Türkiye’deki üniversiteler ile iş birliği yapmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Parti Sekreteri Zhang Chunxian ise, Şincan Üniversitesi'nden aldığı fahri doktora unvanından dolayı Kılıçdaroğlu’nu tebrik etti. Gerçekleştiren görüşmenin ardından Zhang, Kılıçdaroğlu’na Sincan’ı tanıtan resimli ansiklopedi ile Çin’e has büyük bir vazo hediye etti. Hatıra fotoğrafının ardından Kılıçdaroğlu onuruna verilen öğle yemeğine geçildi.

Kılıçdaroğlu bu sabah Şincan Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı ve kendisine fahri doktora Unvanı verildi.

Şincan Müzesi'ni de gezen Kılıçdaroğlu, bugün Urumçi’de ayrıca Teknoloji ve Geliştirme Merkezi’ni (UETD) gezecek. Sonrasında Gold Wind rüzgar enerjisi şirketine de gidecek olan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, 6 günlük Çin ziyareti tamamlayarak, özel uçakla Ankara’ya hareket edecek .