Kars’ta Sağlık Personeline Adaptasyon Eğitimi Verildi

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma, Bilgi Sistemleri, Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü’nce yeni atanan 162 Acil Sağlık personeline bir günlük adaptasyon eğitimi verildi.

Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen eğitimde konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Tuncer, sağlıkta erken müdahalenin önemine değindi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Tuncer, hayırsever Karslı işadamlarına da çağrıda bulunarak sağlık kuruluşlarına ambulans hibe etmelerini istedi.

Acil hastalara yetişen ambulans bağışının en öneli hayırlardan biri olacağını ifade eden Hasan Tuncer Kars’a kazandırılacak ambulansların üzerine hayırseverlerin anne ve babalarının isimlerinin yazılacağına da dikkat çekerek şifa bulan hastaların hayır dualarının da eksik olmayacağını kaydetti.

Sağlık hizmetlerini doğru zamanda ve tıbbi müdahalenin yapılması ile hayat kurtarıcı bir işlem olduğuna dikkat çeken Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, ülkemizde yaşanan kazalardan sonra meydana gelen ölümlerin yüzde 10’un ilk 5 dakikada, yüzde 50’sini ise 30 dakika içerisinde gerçekleştiğine söyledi.

Erken müdahalen zamanın da etkin bir şekilde yapılabilmesi durumunda hayat kurtardığını doğru bir şekilde yapılmadığı bir taktir de yine ciddi sıkıntılar yaşandığının altını çizen Dr. Tuncer; “Dün İstanbul’da ki bir hayat kurtarma operasyonu medyaya yansıdı. Burada da görüldüğü gibi hayat kurtaralım derken gözünüzün önünde hayat kaybediliyorsunuz. Onun için acil müdahale doğru müdahale çok önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA