Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Sarıyerli Açıklaması

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, 2012'de il genelinde 814'ü engelli 5 bin 204 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

Sarıyerli, Muğla Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, kurumlarının 2012 yılını değerlendirdi, 2013 yılında yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Sarıyerli, ''Her işsizin bir danışmanı olacak'' ilkesi doğrultusunda tüm iş verenlerin ve iş arayanların İş ve Meslek Danışmanlarına zimmetlendiğini, bu kapsamda da vatandaşlarla bire bir görüşmeler yapıldığını belirtti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Muğla'ya Arıcılık Araştırma Enstitüsü açılması konusunda çalışmalar olduğuna değinen Sarıyerli, ''Arıcılıkla uğraşan mevcut 6 bin ailenin eğitilmesi ve yeni ailelerin konuya ilgisi çekilerek aile sayısı ile Son 5 yılda üretilen ortalama 10 bin ton bal miktarının iki katına çıkarılması hedefleniyor. Bu kapsamda, katma değeri yüksek olan arı sütü, polen, propolis gibi diğer arıcılık ürünlerinin üretilip, geliştirilmesi, ihracatının artırılması böylece istihdamın korunması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanacak'' dedi.

Sarıyerli, maden sektörü ile ilgili vasıfsız olan aktif iş gücüne ebatlandırma, kesim ve silim gibi alanlarda düzenlenecek eğitimlerle mesleki bilgi ve beceri kazandırarak yaklaşık 7 bin iş gücünün istihdam payının artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

''2012'de 814'ü engelli 5 bin 204 kişi işe yerleştirildi'' diyen Sarıyerli, müdürlük olarak 3 bin 542 iş yerini ziyaret ettiklerini dile getirdi. Kayıtlı iş gücünün 2011'de 17 bin 578 olduğuna değinen Sarıyerli, bu sayının 2012'de 39 bin 923'e yükseldiğini vurguladı.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA