Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Açıklaması

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Silivri İlçe Başkanlığı ziyaretini izleyen gazetecilerin saldırıya uğramasını kınandı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Devlet Bahçeli'nin ziyaret ettiği MHP Silivri İlçe Başkanlığı önünde bekleyen Samanyolu Haber ekibinden muhabir Mustafa Kurtaran ve kameraman Ali İhsan Yıldırım'ın darbedilmesinin kınandığı belirtildi.

Son günlerde medya mensupları ve medya kuruluşlarına yönelik saldırılardaki artışın kaygıyla izlendiği vurgulanan, ''Mesleği fotoğraf çekmek, görüntü almak ve haber yapmak olan basın çalışanlarının susturulmaya çalışılmasını ve engellenmelerini asla kabul etmiyoruz'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Yeni Akit gazetesinin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine ses bombası atılmasına ilişkin olarak da şunlar kaydedildi:

''İstanbul Bağcılar'daki Yeni Akit gazetesi matbaa binasına atılan ses bombası, görevi kamuoyu bilgilendirmek olan ve toplumsal barış, düzen için çalışan medyaya karşı yapılan bir saldırıdır. Basına ve basın çalışanlarına yapılan her türlü şiddet ve saldırıyı kınıyor, sorumlularının bir an önce gerekli cezaları almalarını bekliyoruz.

Tüm bu yaşananlarda mağdur olan meslektaşlarımıza da geçmiş olsun diliyoruz.''

Muhabir: Duygu Can

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA