Şüpheli İran, tetikçi iki kişi

Paris cinayetlerinde şok... Türkiye'nin işbirliği önerisini reddeden Fransız polisine göre, suikastta üçüncü bir ülke istihbaratının izi var. Şüpheli İran

Şüpheli İran, tetikçi iki kişi
Fransız polisi, 3 PKK'lı kadının infazını aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede kurulan özel Anti Terör birimi, Fransa'daki cezaevlerinde bulunan PKK'lılarla görüşmeye başladı. PKK'lıların, ifadelerinde Türkiye'yi suçladığı öne sürüldü. Ancak polisin, PKK'lıların Türkiye ile ilgili iddialarını dikkate almadığı öğrenildi.

KAMERA ÇALIŞMIYOR
- FRANSIZ yasalarına göre o sokakta güvenlik kamerası yoktu. Apartmanı izleyen kameralar da çalışmıyordu. Polisin çalışmasına göre, suikastları iki kişi gerçekleştirdi. Kapılarda şifre olmadığı, içeri dağıtılan kartlarla girildiği öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ ÜLKE
- FRANSIZ istihbaratının değerlendirmesine göre olayda üçüncü bir ülkenin istihbarat örgütünün parmağı var. İddiaya göre,
o ülke Paris'te daha önce suikastlar düzenleyen İran.
Türk polisinin kayıtlarına göre Fransa'da tam 144 kişi Sakine Cansız gibi İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor. Adresleri biliniyor. Ancak Fransa iade için hiçbir girişimde bulunmuyor.

Türkiye'nin teklifine Fransa'dan ret
DERİN suikaste yakın takip... 3 PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle gelişmeleri MİT ve Emniyet İstihbarat birimleri yakından izliyor. Bu kapsamda çalışma başlatan Türk polisi, 3 PKK'lı kadınla ilgili bilgileri içeren üç ayrı dosya hazırladı. Ardından da dosyaları Fransız meslektaşlarına iletti. Ancak polis, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Fransız yetkililer, Türk istihbaratının işbirliği teklifini reddetti. İki ülke arasındaki istihbarat paylaşımı sonlandırıldı. Polis, Fransa'daki gelişmeleri şimdi uzaktan izlemek zorunda kalacak.
İSTİHBARAT birimlerinin değerlendirmesine göre, Sakine Cansız hem Fransız hem de Alman istihbaratı ile yakın ilişkideydi. Yine Fidan Doğan ve Leyla Söylemez de yakından tanınıyor. Her ikisi de daha önce Fransız polisi tarafından 4'er kez gözaltına alınmış, sorgularının ardından serbest bırakılmışlar.