Termal Otelleri Beğenen Cumhurbaşkanı Gül, Dinlenmek İçin Tekrar Afyon'a Gelecek

Afyonkarahisar gezisinden olumlu izlenimlerle dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dinlenmek için termal tesisleri tercih edeceği öğrenildi.

Termal Otelleri Beğenen Cumhurbaşkanı Gül, Dinlenmek İçin Tekrar Afyon'a Gelecek
Gül'ün Afyonkarahisar'da özellikle termal otel ve mermer fabrikalarından çok etkilendiği belirtildi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 10 Ocak tarihinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mermer ve termali daha iyi kullanmaları yönünde tavsiyeleri olduğunu söyledi.

Mermer fabrikalarındaki makine ve üretim tesisleriyle, termal otellerden Gül’ün oldukça etkilendiğini belirten Balkanlıoğlu, “İlimizin termal imkanlarını, mermer sektörümüzün son durumu kendisinde olumlu intibalar bıraktı. Diğer illerde olmayan ve ilimiz için son derece hayati önem taşıyan termal ve mermer sektörünün çok iyi değerlendirilmesinin gerektiği konusunda bize bazı tavsiyeleri oldu. Bu iki sektörde üniversitemiz ile işbirliği halinde çok daha ileri noktalara gelebileceğimizi belirtti.

” dedi.

Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar da, Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin ve termal bir tesiste konaklamasının çok önemli olduğunu söyledi.

Acar, “Beş yıldızlı bir termal tesisimizde konaklaması, termal suyun kalitesini anlatması milyarca liralık reklam yapmaktan daha önemlidir. Kendisi de ‘bu şehre bu kadar otel yapılmış, bu şehir termal başkent olmasını hak ediyor’ demesi bizi sevindirdi.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün iş adamlarıyla yemekte bir araya geldiği ve konakladığı Korel Termal Otel Genel Müdürü Taylan Turan da Cumhurbaşkanı Gül’ün gelmesinin hem Afyonkarahisar hem de termal otellerin prestij adına anlamlı olduğunu söyledi.

Turan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın konaklaması sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Bir hafta önceden hazırlıkları başlattık. Yaşanabilecek sıkıntılara karşı alternatif planlar yaptık. Firmaların servislerini dahi hazır bulundurduk. Otelimizin çiftliğinde ürettiğimiz manda kaymağını kahvaltıda ikram ettik. Otelimizi çok beğendiğini, fırsat bulduklarında dinlenmek için tekrar otele geleceklerini bize ilettiler. Otelimizin salonunu ve oteli sevmesi, yemekleri sevmesi bizleri onurlandırıldı.” GÜL, AFYON GEZİSİNİ TWİTTER'DA PAYLAŞTIÖte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar gezisinin ayrıntılarını Twitter'da paylaştı. Kendi Twitter hesabında, perşembe günü Afyonkarahisar'a gittiğini ifade eden Gül, "Kışın bu soğuk günlerinde meydanlara toplanıp bana muhabbet gösteren herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Afyonkarahisar’a adını veren Karahisar Kalesi'nin bulunduğu tepenin fotoğrafını takipçileriyle paylaşan Gül, şehrin soğuğuyla meşhur olduğunu, ancak insanların sıcaklığının soğuğu hissettirmediğini dile getirdi.Büyük Taarruz'un Afyon Kocatepe'den gerçekleştiğini belirten Gül, Kurtuluş Savaşı'nda çeşitli muharebelere katılan 6. Piyade Alayı'na ait sancakların Garnizon'da muhafaza edildiğini aktardı. Gül, bu sancaklara ait fotoğrafları da vatandaşları paylaştı .