Bolu'da ''mavi Kapak'' Toplayan Kahvehane İşletmecisi, İhtiyaç Sahibi 28 Engelliyi Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdu

Bolu'da ''Mavi Kapak'' toplayan kahvehane işletmecisi, ihtiyaç sahibi 28 engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

Mavi Kapak kampanyası başladığı günden bu yana işlettiği kahvehanede mavi kapak toplayan Onur Özcan, yaklaşık bir yılda 6 ton mavi kapak toplayarak, ihtiyaç sahibi engellilere toplam 8 adet akülü araba ile 20 adet tekerlekli sandalye kazandırdı. Özcan 8 adet tekerlekli sandalyenin dağıtımı için kahvehanede tören düzenledi.

Törene, Mengen Kaymakamı Hayri Zorlu, Dünya Engelliler Genel Başkanı Nedim Kılıç, Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, sivil toplum temsilcileri, davetliler, engelliler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Dünya Engelliler Genel Başkanı Nedim Kılıç, engelli vatandaşların kendilerine acınmasını istemediğini söyledi.

Onlara para yardımı değil yapabilecekleri işlerde çalışmalarının sağlanmasını isteyen Kılıç, ''Türkiye'de mavi kapak kampanyasında Bolu ilk sırada yer alıyor. İlçeler içinde ise Mengen başı çekiyor. Kampanyamız ile ülke çapında bin 200 tekerlekli sandalye, 75 adette akülü sandalyeyi engellilere dağıttık. Engellilerin çalışması için hazır olan projemizden 150 kişi yararlanacak. 150 engelliye iş yeri açacağız. Bozuk cep telefonları karşılığında da tablet bilgisayar kampanyamız sürüyor'' ifadelerini kullandı.

İşletmeci Onur Özcan da kahvehanede düzenlediği törenle son olarak 8 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye ve akülü araba teslim ederek kampanyanın devam ettiğini anlattı.

Mavi kapakların yanında artık eski cep telefonlarını ve her türlü plastikleri de topladıklarını aktaran Özcan, ''Bu güne kadar 6 ton mavi kapak karşılığında 8 adet akülü araba ve 20 adet tekerlekli sandalyeyi engellilere teslim ettik'' dedi.

Özellikle öğrencilere, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarına ve kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür eden Özcan, ''Bugün yaptığımız törende ihtiyaç sahibi 8 engelli kardeşimize 3 akülü araba ile 5 tekerlekli sandalye verdik. Diğer taraftan eski cep telefonları karşılığında 3 adet tablet bilgisayar ve Çevre Bakanlığından gönderilen saat ve bastonları da görme engelli vatandaşlarımıza vereceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Varlık - Zafer Göder

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA