Aleviler Ak Parti’yi Ziyaret Etti

İzmir Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret etti.

Aleviler Ak Parti’yi Ziyaret Etti
Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Şahin’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, toplumun bir parçası olan farklılıkları tanıma ve anlamaya çalışma amacı güttüklerini söyledi.

AK Parti olarak ‘Ülkemizdeki bütün inanç kesimlerini sorunları bizim sorunumuzdur’ anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Ömer Cihat Akay, Alevi kardeşlerimizin sorunları ve sıkıntıları bizim sorunumuzdur, çözülmesi için gereken gayreti göstermek de boynumuzun borcudur. Alevi kardeşlerimiz bünyelerinde barındırdıkları sevgi ve şefkat derinliği, merhamet, insancıllık, arif insan olma, kâmil insan olma ruhu ile meselelere daha net bakabiliyorlar. Bu sebeple söyleyecekleri sözler bizim için çok önemlidir” dedi.

ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN HASSASİYETLERİNİ PAYLAŞIYORUZ

AK Parti’nin samimiyet içinde sorunları çözmenin, yüzyıllardır devam eden meseleleri artık bir çözüme kavuşturmanın mücadelesini verdiğini belirten Ömer Cihat Akay, “Anayasamızdaki tanımıyla demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz, bütün inanç gruplarına, mezheplere, dini anlayışlara eşit mesafede durmak, hepsinin din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına almak durumundadır. Bu noktada yapılan çalışmalar ortadadır. Türkiye ilk defa Atatürk’ten sonra Cem Evi’ne giden bir Cumhurbaşkanı gördü. İlk defa Alevilerle ilgili Çalıştaylar düzenleten bir Başbakan ve Hükümet gördü. Muharrem ayında onlarla aynı iftar sofrasını paylaşan bir Başbakan gördü. Alevilikle ilgili bilgilerin ders kitaplarına girdiği, vatandaşlara Alevi anlayışındaki İslam’ın güzelliklerini anlatan güzellikler de yer aldı. Alevi kardeşlerimizin özellikle hassasiyet taşıdığı, milletçe hepimizin içini acıtan o elim olaya sahne olan Madımak Oteli’nin kamulaştırılmasını da AK Parti ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sağlamıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA