Manisa Milletvekili Akçay’dan Dokunulmazlık Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Milliyetçi Hareket Partisi, 23'ncü yasama döneminde terör örgütü PKK’nın eylemlerine katılan ve terör örgütünü destekleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifi hazırlamıştır” dedi.

Manisa Milletvekili Akçay’dan Dokunulmazlık Açıklaması
Akçay, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 23'ncü dönemde 72 milletvekili ile TBMM’de temsil edildiğini, Anayasa değişikliği teklifi verebilmek için en az 184 milletvekilinin imzası gerektiği için MHP'nin bu teklifini AKP ve CHP’ye sunarak bu partilerden destek istediğini söyledi.

Akçay, MHP’nin bu teklifi, AKP ve CHP’den destek görmediği için terör eylemlerine katılan ve terör örgütünü destekleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının geçen yasama döneminde kaldırılamadığını anlattı.Bilindiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi'nin, terör eylemlerine katılan ve terörü destekleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargılanmalarına yönelik yeni bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladığını belirten Akçay, "Anayasa değişikliği teklifi verebilmek için 184 milletvekilinin imzası gerekmektedir. Ayrıca, teklif için yeterli imza bulunsa da anayasanın değişebilmesi için 330 oy gerekmektedir. Bu nedenle terör eylemlerine katılan ve terörü destekleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifimizi AKP ve CHP’ye sunduk. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında siyasi temsil noktasında iken ellerine şehit kanı bulaşan teröristlerle kucaklaşan, dağdaki teröristin sözcülüğünü yapmaktan çekinmeyen terör destekçisi bu milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmalıdır. Bu milletvekilleri Türk adaleti önünde yargılanmazsa bunun sorumlusu Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu teklifine destek vermeyen AKP ve CHP olacaktır.”
Kaynak: İHA