Des Genel Başkanı Avcı: Toplumun Büyük Bölümü 4+4+4’ü Destekliyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, toplumun büyük bölümünün 4+4+4’ü desteklediğini öne sürdü.

Yeni eğitim yılıyla birlikte uygulamaya girecek olan 4+4+4 eğitim sistemine geçişte bazı sorunların yaşanabileceğini belirten Avcı, birtakım ideolojik ve marjinal sivil toplum örgütlerinin konuyu istismar ettiğini bildirdi.

DES’in önerisiyle 18. Milli Eğitim Şura kararı haline gelen 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin bazı yanlış uygulamalarına, çeşitli aksaklıklarına ve eksik noktalarına rağmen Türkiye’nin eğitim gerçeğinin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Avcı, "12 yıllık zorunlu eğitimi yapıcı eleştirilerle desteklemeye devam edeceğiz. 4+4+4’ün ideolojik karşıtları itiraf etmelidirler ki 8 yıllık kesintisiz eğitim İmam hatiplerin önünü kapatmak için alelacele çıkarılmış baskıcı, antidemokratik bir dayatmaydı. 8 yıllık kesintisiz eğitim Türkiye’ye çok şeyler kaybettirdi. 28 Şubatın pedagogları gençlerin önünü kapattı. Meslek okullarının önünü kapatanlar, esnaf ve sanatkârın insan kaynağı olan çıkarlık müessesesine darbe vuranlar bu ülkeye en büyük kötülüğü yapanlardır. 4+4+4 ile Türkiye, ihtiyaç ve şartları doğrultusunda demokratik, bilimsel ve pedagojik bir eğitim sisteminin altyapısını hayata geçirmiş olacaktır.” dedi.

Toplumun büyük bir bölümünün ve makul çoğunluğunun 4+4+4 eğitim sistemini desteklediğine sendikal çalışmalar ve ziyaretler esnasında sıkça tanık olduklarını ve bu yönde yoğun destek telefonları ve e-postalar aldıklarını da söyleyen Gürkan Avcı, “Kimi partiler, siyasileşmiş dernekler, odalar, etnikçi-bölücü sendika ve kuruluşlar yanlış ve asılsız iddialarla, vehim ve vesveseden ibaret sloganlarla toplumda karmaşa ve karışıklık yaratmak istiyor." dedi.

Avcı, 4+4+4 sistemi ile ilgili söylenen ‘çocuk işçi, çocuk gelin, cinsiyetçi, dinci' iddialarının ideolojik iftira olduğunu kaydetti.