“4+4+4 Eğitim Sistemi Nedeniyle Bazı Karışıklıklar Var”

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, ilçede bulunan ilköğretim ve lise okullarının müdürleri ile toplantı düzenledi.

“4+4+4 Eğitim Sistemi Nedeniyle Bazı Karışıklıklar Var”
2012- 2013 eğitim öğretim yılı için düzenlenen toplantıda konuşan İnce, 2012-2013 eğitim öğretim yılına en az eksikle girmeye çalıştıklarını ancak 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle bazı karışıklıklar olduğunu dile getirdi.İnce göreve geldiğinden beri her yıl toplantı düzenlediklerini ancak bu yıl toplantıya ayaklarının geri geri geldiğini ifade ederek, “Yeni eğitim öğretim yılına gerek fiziki gerekse öğretmen görevlendirmeleri açısından en az eksikle irmeye çalıştık. Ancak 4+4+4 eğitim sistemine geçişte netlik sağlanamamasından dolayı içimizde burukluk söz konusu. Bugün Bakanlıktan kaynaklanan nedenlerle karşınıza bazı eksikliklerle çıkmak zorunda kaldım” dedi.

Öte yandan toplantıda SBS ve ÖSYS sınavları ilçe genelinde değerlendirilerek, personel kıyık- kıyafet yönetmeliği, okul ve sınıf kitaplıkları, okul rehberlik çerçeve programları, geziler ile ilgili iş ve işlemler, öğrenci devam takip işlemleri, devamsız öğrencilerle ilgili yazışmaların zamanında yapılması, öğretmen durumlarının ve ihtiyaçlarının tespiti konuları ile yeni yönetmelikler görüşüldü.Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen toplantı basına kapalı devam etti .
Kaynak: İHA