Chp İl Başkanı Sadık Atila Zamları Eleştirdi:

CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, yapılan son zamları değerlendirdiği açıklamasında, zamlarla esas balyozun vatandaşa indirildiğini söyledi.

Chp İl Başkanı Sadık Atila Zamları Eleştirdi:
" AKP iktidarı ülke gündeminin Balyoz Davası ile meşgul olması ve televizyonların başka hiçbir şeye zaman ayıramamasından yararlanarak her zaman yaptığı gibi esas balyozu vatandaşa indirmiştir” ifadesinde bulunan Atila, “Balyoz kararlarının açıklandığı gün AKP'nin 'Balyozu' ile otomotiv, akaryakıt, tapu harcı, alkollü içkiye zam gelmiş ve bütçede oluşan kara deliği kapatma görevi yine vatandaşa verilmiştir” dedi.

Atila, “Ekonominin içine düştüğü bu durum ne dünya ekonomisindeki sıkıntılarla, ne de Suriye kriziyle açıklanabilir sıkıntıların tek sebebi vardır, AKP yönetimidir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Olumlu küresel iklimin, kendinden önceki iktidarlara yaptığı reformların, devlete ait varlıkların satışının ve başta 10 yılda yedi tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önlemlerin arkasına sığınarak, yıllarca ekonomide başarı masalı anlatan AKP’nin maskesi düşmüştür. Seçim döneminde sıcak parayla hormonlanan ekonomi hızla yavaşlamaktadır. Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır.

Hükümet, hesabı kitabı tutturamayıp 2013 Bütçesini hazırlayamaz duruma düşmüştür. Başbakan da zam talimatı verip faturayı vatandaşa kesmiştir. AKP yaptığı zamlarla vatandaşın cebinde ki her 100TL’nin 3 TL’sine şimdiden el koymuştur. Doğal gaz, elektrik zamları başta olmak üzere yeni bir zam dalgasının yolda olduğu ve Hükümetin vatandaşın cebinden elini çekme niyeti olmadığı da açıkça görülmektedir.

Benzinden aldığı vergide Dünya Şampiyonu olan AKP; Son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur. Başbakan, kendisinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmamış, zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği, orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini artırmıştır.

Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır. Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergiler daha da artırılmış, kaçakçılığın ve yeni ölüm vakalarının yolu açılmıştır.”
Kaynak: İHA