Kazada, Annesi İle Manavdan Alışveriş Yapan 8 Yaşındaki Çocuk Yaşamını Yitirdi, 11 Kişi Yaralandı

Van'da freni arızalanan kamyonun araçlara ve iş yerlerine çarpması sonucu meydana gelen kazada, annesi ile manavdan alışveriş yapan 8 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van'a gelen ve üzerinde 06 BS 857 plakalı arızalı bir kamyon ile arkasına halatla bağlanan 65 NS 594 plakalı minibüsü çektiği belirtilen 65 EC 529 plakalı Nedim Öner yönetimindeki kurtarıcı kamyonun neden olduğu kazanın ardından Vali Münir Karaloğlu olay yerine geldi.

İş yeri sahiplerine ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Karaloğlu, daha sonra polis yetkililerinden kazayla ilgili bilgi aldı.

Kazaya neden olan kamyonu inceleyen Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde feci bir kaza haberi aldıklarını belirtti.

Karaloğlu, kazada bir kişinin yaşamını yitirdiğini, sürücü Öner dışında 10 kişinin yaralandığını ifade ederek, ''Kazanın akşam saatlerinde olması ve belediyenin yoldaki çizgi çalışması nedeniyle caddenin trafiğe kapalı olması daha büyük bir felaketi önlemiş. Bu kazada daha büyük sonuçlar olabilirdi. Ucuz atlatılmış bir kaza olarak bakıyoruz'' dedi.

Kamyonun freninin arızalanması sonucu üzerindeki yük ile önüne kattığı araçları metrelerce sürükleyerek iş yerlerine girdiğini anlatan Karaloğlu, ''Önüne ne katmışsa almış gelmiş. Hepimize geçmiş olsun'' diye konuştu.

Ekiplerin bölgede yaptığı incelemenin ardından kazaya neden olan kamyonun üzerindeki arızalı kamyon ile arkasındaki minibüs, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Belediye temizlik görevlileri de iş yerlerinden yola saçılan meyve ve sebzeleri temizledi.

-Annesi ile alışveriş yapıyordu-

Bu arada, kazada yaşamını yitiren 8 yaşındaki Veysel Yılmaz'ın, annesi Atiye Yılmaz ile manavda alışveriş yaptığı sırada kamyonun çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Kazada, sürücü Öner ile Atiye Yılmaz, Hakan Çeliker, Abdulbari Tekke, Mehmet Alcan, Cemal Kaya, Şefik Akbulak, Medeni Karanmak, Zeynep, Gülşen ve Nihat Avşar yaralandı.

Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisi sürüyor.

Muhabir: Sıtkı Yıldız - Necat Hasar / Levent Harman

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA