Kılıçdaroğlu: Gerçek Şu Ki; Her Zamankinden Daha Fazla Çalışmalıyız

CHP'nin, yeni yasama yılı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki PM ve YDK üyeleri ile TBMM Grubu'nun iki günlük çalışma toplantısı düzenlendi.

Kılıçdaroğlu, toplantıdan çıkan sonucun her zamankinden daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Ankara Büyük Anadolu Otel'de iki gün gerçekleştirilen toplantının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere toplantıyı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Çok güzel bir toplantı oldu. Güzel görüşler ortaya çıktı, öneriler çıktı. Yeni yasama dönemine daha güzel hazırlanacağız. Belediye başkanlarımızla olgunlaştırdığımız güzel projeler ortaya çıktı. Bu toplantı şunu ortaya çıkarttı, kendi içinde demokratik söylemlerle eksikliklerini söyleyen, yeni öneriler getiren. Daha aktif, daha etkin çalışan CHP’ni nasıl mecliste egemen kılabiliriz, bu tartışmalar yapıldı. " dedi.

Kılıçdaroğlu, sonuçta ortaya şu gerçeğin çıktığını vurguladı: "Gerçek şu; biz her zamankinden daha fazla çalışmalıyız çünkü Türkiye'nin CHP yönetimine ihtiyacı var." Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin toplantının öğleden sonraki bölümünde yaşanan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile bazı CHP’li milletvekilleri arasındaki tartışmanın tatlıya bağlanıp bağlanmadığını sorması üzerine, "Hiç endişe etmeyin" şeklinde cevap verdi. Bu arada, toplantının özellikle de bugünkü kısmında sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi. Bazı milletvekilleri PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, “ulusalcı-kafatasçı kişiler” şeklindeki ifadelerine ise sert tepki gösterdiği belirtildi. Bazı vekillerin, “Genel Başkan da mı, ulusalcılığı kafatasçılık olarak görüyor? O zaman biz partide yer almayacak mıyız? Biz partili değil miyiz?” dediği ifade edildi.