Festivalde Birçok Ülkeden Filmler ''özel Gösterimler'' Kategorisinde Sinemaseverlerle Buluşacak

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında birçok ülkeden filmler ''Özel gösterimler'' kategorisinde sinemaseverlerle buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, birçok ülkeden filmlerin de Türkiye prömiyerlerine ev sahipliği yapacak.

Gösterilecek filmler arasında Gaspar Noe, Benicio Del Toro, Laurent Cantet, Pablo Trapero, Elia Suleiman, Julio Medem ve Juan Carlos Tabio'nun birlikte yönettiği ''7 Days In Havana'', Thomas Vinterberg'in son yapımı ''The Hunt'', Romanyalı yönetmen Cristian Mungiu'dan ''Beyond The Hills'', Benh Zeitlin'in yönettiği ''Beasts of The Southern Wild'' yer alıyor.

2012 Cannes Film Festivali'nde ''Un Certain Regard'' kategorisinde yarışan filmler arasında yer alan ''7 Days in Havana'' filminde, haftanın yedi gününde yedi ayrı yönetmenle yedi ayrı öykü anlatılıyor. Filmde, Josh Hutcherson, Daniel Bruhl ve Emir Kusturica gibi ünlü isimler de performanslarını sergiliyor.

Gittiği birçok festivalden ödülle dönen ve ''Juicy and Delicious'' isimli tiyatro oyunundan uyarlanan ''Beatsts Of Thi Southern Wild'' isimli filmde ise çocuk oyuncu Quvenzhane Wallis, performansıyla dikkat çekiyor.

Mads Mikkelsen'in performansı ile Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldığı ve Altın Palmiye'ye de aday olan ''The Hunt'' isimli filmde ise bir ilkokul öğretmeninin bir yalan yüzünden çocuk istismarcılığıyla suçlanması anlatılıyor.

Gittiği festivallerden ödüllerle dönen başka bir film olan ''Beyond The Hills'' filminde ise aynı yetimhanede büyümüş iki kadının öyküsü anlatılıyor.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA