Dap: Amacımız Turizmin İnsanları Kaynaştırması

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) ve Azerbaycan Turizm Enstitüsü (ATE) "Turizmin kültürler arası diyalogda yeri ve rolü" konulu konferans düzenlendi.

Konferansta ülkenin turizm konusunda geldiği nokta ve geleceği konularında bilgiler verildi.

DAP Koordinatörü Mustafa Saatçi ülkenin tanıtımı ve gelişimi için çok önemli bir yeri olan turizmin inkişafı konusunda herkese işler düştüğünü bildirdi. Konferansın ardında soruları cevaplayan Saatçi "Bu konferansla amacımız birçok medeniyetlerin yaşandığı coğrafyalara turizm konusunda insanların gelip gitmelerini sağlayarak bir etkileşimin ortak bir sevginin oluşumunu sağlamak." dedi.

ATE Rektörü Prof. Cafer Caferov ise enstitünün faaliyete başlamasından sonra geçen 7 yılda aldığı mesafe ve ülke turizmine katkılarından bahsetti. Caferov, ATE’de 2 binden fazla gencin turizm alanında eğitim aldığını bunun da ülke turizmine yetişmiş eleman ihtiyacı adına önemli olduğunu vurguladı. ‘’Konferansta "Çağ Öğretim İşletmeleri" şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nin Kültür Müşaviri Seyit Ahmet Arslan birer sunum yaptı.