Zileli: Star gazetesinin yaptığı ahlaksızlık ve alçaklıktır!

Star gazetesinin Ümit Zileli hakkındaki haberi canlı yayında kavga çıkardı... Ümit Zileli ve Star yazarı Mehmet Ocaktan TV8 ekranlarında birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu.

Zileli: Star gazetesinin yaptığı ahlaksızlık ve alçaklıktır!
Star gazetesinin Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli'yi 28 Şubat'ta askerle işbirliği yapmakla suçlaması, Ümit Zileli'yi çileden çıkardı. TV 8'de Star yazarı Mehmet Ocakatn ile karşı karşıya gelen Zileli, canlı yayında çileden çıktı Star yazarına patladı.

Star gazetesinin manşetine taşıdığı 28 Şubat sürecinde askerin 'işbirliği yapılacak siviller ' listesinde Ümit Zileli'nin de yer aldığı haberi Ümit Zileli'yi zıvanadan çıkardı.
Star yaazarı Mehmet Ocakatan ile canlı yayında karşı karşıya gelen Ümit Zileli canlı yayında fena patladı.

Zileli canlı yayında şunları kaydetti :

'Ben asla böylesine alçakça birşey için savunma yapmam. Eğer bir gazetenin etik bazı kaygıları varsa böyle bir iddia ile ilgili olarak hedefte kim varsa açar ona sorar. Böyle birşey yapmadılar. O nedenle ben bu arkadaşları ahlaksız ve alçak olmakla itham ediyorum. Bu Mehmet Ocaktan'ın kişiliğine dönük bir söz değildir. Kendisini tanımam etmem zaten. Balyoz davasında da 'yararlanılacak gazeteciler ' listesi yayınlanmıştı. Listedeki bir çok ismin o zamanlar yazmadıkları ya da köşelerinin olmadığı da ortaya çıkmıştı.


TELEVOLE KÜLTÜRÜYLE KONUŞUYOR

Zileli'nin sert ifadelerine aynı sertlikle yanıt veren Star yazarı Mehmet Ocakatan ise 'Zileli Televole kültüründen geldiği için böyle bir üslüo kullanıyor. Böyle bir suçlama ile karşı karşıya kalmak hoş birşey değil. Cumhuriyet gazetesinden gazetecilik ahlakı öğrenecek falan da değiliz. Kendi geçmişlerine bakarlarsa Cumhuriyet'in darbeler konusundaki geçmişini göreceklerdir. Ayrıca Sayın Zileli Televole kültüründen geldiği için üslubu biraz farklı. Bunu bir suçlama olarak da söylemiyorum. Televizyonda yaptıkları programlar televole tarzında olduğu için ölye söyledim. Bu haberde BÇG'nin bu tarz yöntemlerle çalıştığı söyleniyor. Yoksa Ümit Zileli'nin ahlak öğretmenliği yapmasına gerek yok. Savcılığa verilen belgelerde böyle bir örnekten söz ediliyor. Yargıda zaten ne olduğunu hepimiz görürüz. Batı Çalışma Grubu'nun böyle bir fişleme yöntemi yaptığı biliniyor. 28 Şubat'ın post modern darbe olmasının özelliği de böyle sivil ayakları olmasıdır. Yoksa biz Ümit Zileli bunları yapmıştır demiyoruz. Belgelerden bir tanesinde O'nun adı var. Bu Zileli'nin bilgisi dışında da olabilir. Çalışmışlar mı çalışmamışlar mı ben onu bilemem. Bunu yargı netleştirecektir. ' dedi.

BEYAZ GAZETE