Türk Kızılayı, Kuruma Maddi Yardım ve Kan Bağışında Bulunan 240 Hayırsevere Plaket ve Madalya Verdi

Türk Kızılayı, kuruma maddi yardımın yanı sıra kan bağışında da bulunan 240 hayırseveri plaket ve madalya ile ödüllendirdi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kuruma Allah rızası için kan bağışında bulunanlara insanlık adına teşekkür ettiklerini söyledi.

Türk Kızılayı'nın Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın yüzde 81'ini karşıladığını belirten Akar, 2005'ten bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla organize şekilde kan toplama çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Kan bağışının insanlık için önemine dikkati çeken Akar, ''Bağışçılarımız kime gideceğini bilmeden kan bağışında bulunuyor. Hangi dinden, hangi ırktan insanların kullanacağını bilmeden kan bağışında bulunan tüm bağışçılarımızın davranışı takdire layıktır'' diye konuştu.

-''Kayseri'ye lojistik merkezi''-

İnsanlık adına yapılan tüm yardım çalışmalarında Kayseri'den büyük destek gördüklerini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

''Gerek Somali, gerek Van ve diğer afetlerde Kayseri bize güç verdi. Bugün de burada iş adamlarımızdan 10 bin metrekare araziye lojistik merkezi yapılmasının sözünü aldık. İş adamımız Ahmet Hasyüncü araziyi tahsis edecek, Boydak grubumuz da yapımını üstlenecek. Bağış, herkese nasip olmaz. Kızılay, işleviyle aslında İslam'ı ve milli değerlerimizi temsil ediyor. İyi bir Müslüman olan Kayserililer, aynı zamanda iyi birer Kızılaycıdır. Türk Kızılayı her gün bir basamak daha yükseliyor.''

Ödül töreninde, maddi desteklerinden dolayı Boydak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Hacı Boydak ve iş adamı Ahmet Hasyüncü'ye altın madalya verilirken, kan bağışçılarına da plaketleri takdim edildi.

Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA