Bm Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi: Esad reform istemiyor

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, ''Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed reform istemiyor'' dedi.

BM Konseyi'nden bir diplomat, İbrahimi'nin basına kapalı düzenlediği toplantıda, Suriye'nin okulların zarar gördüğü, işkencenin normal algılandığı ve yiyecek kıtlığının çekildiği bir ülkeye dönüştüğünü söyledi.

Özel Temsilci İbrahimi, Esed'in ülkede 40 yıllık diktatörlüğünün sonunu getirecek reformları istemediğini belirterek, Esed'in hala ''eski Suriye''yi geri getirme amacı güttüğünü belirtti.

Öte yandan BM Dünya Gıda Programı Başkanlığı, Suriye'de yaşanan gıda krizine yönelik, sivil savaş mağduru Suriyelilerin gıda ihtiyacını karşılamak için milyonlarca dolara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Dünya Gıda Programı Başkanı Ertharin Cousin, nisan ayında gıda yardımına ihtiyaç duyan Suriyelilerin sayısının 250 bin olduğunu, bugünkü rakamın ise 1,5 milyona ulaştığını ifade etti.

Cousin, BM'nin, Gıda Programı kapsamında 78 milyon dolarlık bütçe ayırdığını, ancak ülkenin yıllık ihtiyaçlarını karşılamak için ek 60 milyon dolara daha ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Muhabir: Esma Arslan / Berire Paker / AP

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA