''Adı. Riz. Ela Kadınlar Güç Birliği Projesi''

Kadın ve Gençlik Platformu Derneği, Elazığ İş Kadınları Derneği, Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği ve Rize Fındıklı İlçesi Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan ''ADI. RİZ. ELA Kadınlar Güç Birliği Projesi'' kapsamında tanıtım toplantısı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Öğretmenevi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların Türkiye ekonomisinde gerekli ve hak ettiği yerde olmadığını belirterek, ''Avrupa Birliği ülkelerinde kadınların ticaretteki yeri yüzde 62'lerde iken Türkiye'de yüzde 27 civarlarında. Aradaki fark var enerjimizin boşa gittiğini göstermektedir'' dedi.

Şekerdağ, kadınların aktif ticaret hayatında daha fazla yer almaları için çalışacaklarını belirtti.

Elazığ iş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık da projenin amacının kadınların toplumsal statüsünü arttırmak ve Türkiye'deki kadın haklarıyla ilgili yasa düzenlemeler hakkında bilgi sunmak olduğunu belirtti.

Açık, ''Bu projede hedefimiz sivil toplum örgütleri arasında güç bağı kurmak, etkinlikler yapmalarını sağlamak. Proje kapsamında sokak etkinlikleri planlanmıştır. Üç ilde kadınların evde ürettikleri malları pazarda sergileyecekleri sokak etkinlikleri mevcuttur. Amaç kadınların evde ürettikleri malların serbest piyasa ekonomisinde yer bulmasını sağlamak, markalaştırmak ve tanıtmaktır'' diye konuştu.

Program kapsamında Vali Muammer Erol ve katılımcılar Öğretmenevi önünde kadınlar tarafından hazırlanan el işi ürünlerinin ve yöresel yiyeceklerin tanıtımının ve satışının yapıldığı sergi alanını gezdi.

Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
Kaynak: AA