Ak Parti Aksaray Milletvekili Alaboyun Açıklaması

AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, zorunlu askerliğin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk siyaset kurumunun önünde çözülmesi gereken bir sorun olarak durduğunu bildirdi.

Alaboyun, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl'de 200 askerin sevkıyatına yapılan hain pusuda verilen 10 şehidin yürekleri dağladığını kaydetti.

Zorunlu askerliği olmaması halinde bu sevkıyatın başka şekilde planlanabileceğini ve şehitlerin verilmeyeceğini belirten Alaboyun, şunları ifade etti:

''Türk toplumunda askerliğin hem vatan borcu olarak görülmesi hem de içinde yaşadığımız coğrafyanın bir bedeli olduğunu düşünerek yeni bir yapılanmaya gitmemiz lazımdır. Bu çerçevede askerlik faaliyetlerini ve terörle mücadeleyi tamamen profesyonellere bırakırken, askerlik çağına gelmiş Türk gençlerine iki haftalık bir askeri kampa alınarak, savaş teknikleri, tehdit algılamaları, askeri disiplin, terörle mücadele ve silah kullanma dahil birçok konuda yoğunlaştırılmış bir eğitim verilebilir.''

Alaboyun, ''zorunlu askerliğin TSK ve Türk siyaset kurumunun önünde çözülmesi gereken bir sorun olarak durduğunu'' kaydetti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA