Kütahya'da ''19 Eylül Gaziler Günü'' Törenle Kutlandı

Kütahya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'e ''Gazilik'' unvanının verilişinin 91. yıl dönümü törenle kutlandı.

İlk tören, Zafer Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, gaziler gününü kutlayarak, Bingöl'de şehit olan polis ve askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Kütahya'nın Osmanlı'dan beri, Kurtuluş Savaşı'ndan beri gazilik ve şehitliğin anlamını çok iyi bildiğini belirten Çiftçi, şöyle devam etti:

''Kütahya'nın her karışı kanla sulanmış topraklardan oluşuyor. Kütahya'nın her tarafında bir şehit mezarı bir gazimiz vardır. Dumlupınar'da, Simav'da, Emet'te, Gediz'de, Altıntaş'da ve bütün ilçelerinde bir şehitlik vardır, bir çok gazimiz vardır. Şu anda ayağımızı bastığımız yeri kazsak belki bir şehit cenazesine ulaşırız. Biraz önce bir gazimizle görüştüm. Takma kol kullanıyor. Neden, bu gazimiz bu kolunu vatan uğrunda feda etti- Bizler burada rahat edelim diye, bu bayrak burada ebedi dalgalansın diye, analarımız ve bacılarımız namusundan emin olsun diye kendilerini feda ettiler. Şimdi günümüzde de vatan için, bayrak için, namus için değerlerimize bir helal gelmesin diye canlarını seve seve feda eden şehitlerimize ve bu uğurda herhangi bir uzvunu kaybeden gazilerimize her türlü desteği devlet ve millet olarak vermek boynumuzun borcudur. Gazilerimizin gününü kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.''

Daha sonra Vali Çiftçi ve beraberindeki heyet, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi'ne geçerek burada gazilerin sorunlarını dinledi.

Törenlere, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgenaral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça ve İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık katıldı .
Kaynak: AA