Milli Eğitim'den Vali Mutlu’ya İlk Gün Ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve bir grup öğrenci İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mucip Kına, Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, Bahçelievler Erguvan İlkokulu öğretmenleri ve bir grup öğrenci, eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret etti.

Ziyarette Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun,“Hocam kaç milyon olduk?” sorusu üzerine Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “2 milyon 600 bin olduk. Öğretmen sayımız ise 110 bin oldu” yanıtını verdi. İstanbul’a 6 bin öğretmen atandığını belirten Dr. Muammer Yıldız, “Bu büyük oranda ihtiyacımızı karşıladı. 60 bin derslik ve 4 bin 545 okulla eğitime başlamış olduk” dedi.

Vali Mutlu, Türkiye'de 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığını, bu sayının dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu vurguladı. Yeni eğitim öğretim yılının huzurlu başladığını söyleyen Vali Mutlu, “Öğrencilerimiz huzurlu yuvalarda kaliteli bir eğitim alabilsinler istiyoruz. Çünkü geleceğimiz eğitimde. Milletler mücadelesinde en güçlü tarafımız eğitim olacak” dedi.

Vali Mutlu kendisini ziyaret eden öğrencilerle de yakından ilgilenerek sürekli muhabbet etti .
Kaynak: İHA