Atatürk'ün Sinop'a Gelişinin 84. Yılı Törenlerle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 84. yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Sinop'a ayak bastığı Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanı'nda başlayan törenlerde, protokol üyeleri ve vatandaşlar sirenler eşliğinde Atatürk'ün Sinop'a gelişini simgeleyen balıkçı teknesini karşıladı.

84 yıl önce Atatürk'ün kente gelişinde çekilen fotoğrafla birlikte Türk bayrağını taşıyan öğrenciler tekneden sahile indi.

Burada öğrenciler Vali Ahmet Cengiz'e kutu içerisinde sarılı olan Türk bayrağını verdi. Vali Cengiz'de Türk bayrağını öperek öğrencilere teşekkür etti.

Daha sonra 15 Eylül 1928 tarihinde Atatürk'ün yürüdüğü caddeden kortej halinde geçen yetkililer ve vatandaşlar, valilik önüne kadar yürüdü.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Cengiz, Atatürk'ün Sinop'a geldiğinde dinlendiği Adliye Sarayı'nda bulunan defteri imzaladı.

Daha sonra Atatürk'ün harf inkılabını Sinop'tan başlattığı ve vatandaşlara yeni alfabeyi kara tahtaya yazarak gösterdiği yer olan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesinde bir anma programı düzenlendi.

Yapılan etkinliklere Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun,daire müdürleri, askeri erkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA