Kayseri Smmm Odası’ndan Kdv Tevkifatı Semineri

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ‘KDV Tevkifatı Semineri’ düzenledi.

Kayseri Smmm Odası’ndan Kdv Tevkifatı Semineri
Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Vergi Denetim Kurulu Vergi Müfettişi, Eski Hesap uzmanı Ender İnelli, Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Müfettişleri, Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy, Yönetim Kurulu üyeleri ve 300 ‘ün üzerinde serbest muhasebeci mali müşavir katıldı.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Suat Özsoy, Son zamanlarda mesleki anlamda önemli değişiklikler ve gelişmeler yaşandığını belirtti.

Özsoy, 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu ve devamında Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’ndaki yeni tebliğlerle birlikte meslek mensuplarının da zorunlu olarak eğitime sürüklendiğine değinerek, yeni gelişmelere ve kanunlara uyum sağlama sürecinde üst birlik TÜRMOB’la da sürekli istişare halinde olduklarını söyledi.

Özsoy, “Bildiğiniz gibi Anadolu SMMM Odaları Dönem Başkanlığımızla birlikte platform toplantılarımız da devam etmekte olup, Son toplantıyı Karaman ilinde gerçekleştirdik. Bizim dönemimizde özellikle Ankara ve Eskişehir’in de katılımıyla güçlü bir platform oluşturduk. Bu bağlamda her bir meslek mensubunun özellikle mesleki anlamda görüş ve önerilerini bizlere aktarması da büyük önem arz etmektedir. Hızla büyüyen bir Oda olarak, yaptığımız etkinliklerle, gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarıyla bu değişim sürecinde meslek mensupları olarak kendimizi geliştireceğiz.” diye konuştu.

Seminerde Vergi Denetim Kurulu Vergi Müfettişi, Eski Hesap Uzmanı Ender İnelli, KDV Tevkifatı ile ilgili bir sunum yaptı ve meslek mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Seminer Sonunda Oda Başkan Yardımcısı Mustafa Kükürtçüoğlu Ender İnelli’ye seminer anısına plaket takdim etti .
Kaynak: İHA