Izgara Üstü Yataktan Otel Odasına

Adana’da, yaşı tutmadığı için huzurevinde kalamayan ve bir hastanedeki rögar ızgarasının üzerine koyduğu koltukta yaşam mücadelesi veren 51 yaşındaki Ömer Apa bir otele yerleştirildi.

Izgara Üstü Yataktan Otel Odasına
Adana’da 1998 yılında meydana gelen depremin mağdurlarından olan 51 yaşındaki Ömer Apa, işini ve evini bu faciada kaybetmiş. Yaşadığı ekonomik bunalım nedeniyle eşiyle ayrılan Apa'nın arası zamanla tek çocuğu ile de bozulunca sokaklarda yaşamaya başlamış. Apa, bir hastanenin avlusundaki klima motorlarının olduğu aradaki rögar ızgarasının üzerine hastaneden atılan koltukları koyarak hayat mücadelesini aylarca burada sürdürdü. Çukurova Kaymakamlığı’ndan aldığı aylık 100 lirayla geçinen Apa'ya Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü yardım eli uzattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü, huzurevinde kalmak isteyen ama yaşı 60’ı tutmadığı için sokaklarda yaşadığını söyleyen Apa’yı, gözündeki rahatsızlıktan dolayı sağlık kontrolünden geçirdikten sonra, bir otele yerleştirdi.

Evi olmadığı için ikametgah adresi olmayan, bu nedenle iş başvuruları reddedilen Apa'nın ev tutarsa kirasının da devlet tarafından karşılanacğı, sonrasında da İşkur'a kaydının yapılacağı belirtildi .
Kaynak: İHA