Iğdır Ziraat Odası Başkanı Akçay'dan Açıklama

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, ''Kırsal kalkınma yatırımları şehrimiz için önemli bir fırsat ve bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz'' dedi.

Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırsal kalkınma yatırımlarının kentin ekonomik anlamda gelişmesine zemin hazırlayacağını söyledi.

Iğdır'da, soğuk hava depolarının kurulabileceğini belirten Akçay, şöyle konuştu:

''Teşvikler ve devlet destekleri tarımın Iğdır'da gelişmesi için çok büyük bir fırsattır. Girişimcilerimizin ve yatırımcıların bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Sürekli dile getirdiğimiz soğuk hava depoları kırsal kalkınma tebliği kapsamında yapılırsa, yaş meyve üreticileri için önemli bir sorun çözülmüş olacaktır. Kırsal kalkınma yatırımları şehrimiz için önemli bir fırsat ve bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.''

Akçay, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında yapılacak olan yatırımların şirket olması halinde 600 bin TL'ye kadar, yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını dile getirdi.

Kırsal kalkınma programından yararlanmak isteyenlerin, 2 ay içerisinde müracaatlarını yapmaları gerektiğini ifade eden Akçay, şunları kaydetti:

''Büyük yatırımcılardan birisi, lisanslı soğuk hava deposu açması halinde, diğer tarım ürünü işleme ve paketleme tesislerinin kazandırılması mümkün olacak. Böylece şehrimizin, doğunun tarım işleme merkezi haline getirilmesi sağlanacaktır.''

Muhabir: Fethullah Yaman / Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA