Afyonkarahisar'da Ekmek Üreticilerine Hijyen Eğitimi

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ekmek üretimi ve satışında faaliyet gösteren işletmelerin yönetici ve personellerine yönelik mevzuat ve hijyen eğitimi verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, ATSO Toplantı Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuştu, eğitimin ekmek üretimi ve satışında faaliyet gösteren işletmelerin yönetici ve personellerine yönelik olduğunu bildirdi.

Gıda sektörünün insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Arap, işletmelerin gıda hijyenine dikkat etmeleri gerektiğini, bundan sonra çok sıkı denetimlerin yapılacağını ve tebliğ hükümlerine uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağını belirtti.

Yeni düzenlemeye göre ekmeğin gramajı düşerken, tuz miktarının azalacağını kepek oranının ise artacağını ifade eden Arap, şöyle konuştu:

''Fırın ve bakkal ekmeği ambalajlayarak ya da poşetin içine koyarak tüketiciye verebilecek, ambalajsız olarak piyasaya arz edilecek ürünler kasap, manav gibi yerlerde satılamayacak. Ekmeğin bakkala taşınması ve tüketiciye sunulmasının tüm aşamalarında hijyen kuralları ihlal edilmeyecek, örneğin bakkal eline eldiven geçirmeden satış yapamayacak. Kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği, ekşi hamur ekmeği ve ekmek en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek.''

Eğitime katılan işletme sahipleri ve personellerine sınav yapıldığı, sınavda başarı gösterenlere ATSO tarafından sertifika verileceği bildirildi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA