'10. Geleneksel Gediz Tarhana Festivali'nde 21 Çocuk Toplu Sünnet Ettirildi

Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde, "10. Geleneksel Gediz Tarhana Festivali"nde Belediye ve Kaymakamlık işbirliği ile dar gelirli ve kimsesiz çocuklara toplu sünnet ettirildi.

'10. Geleneksel Gediz Tarhana Festivali'nde 21 Çocuk Toplu Sünnet Ettirildi
Her yıl geleneksel olarak kutlanan "10. Geleneksel Gediz Tarhana Festivali" şenlikleri GDZ Gediz Otel Konferans Salonu'nda 21 dar gelirli ve kimsesiz çocuk için gerçekleştirilen toplu sünnet töreni ile başladı.

Törene Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ünlü, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Daire Amirleri, sünnet çocukları ve yakınları katıldı.

Törene katılan tüm misafirlere açık büfe kahvaltı verildikten sonra mevlit okundu ve dualar edildi.

Daha sonra Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ünlü, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve daire amirleri tarafından sünnet olan çocuklara küçük altın takıldı.

Ayrıca, Ak Parti Gediz Kadın Kolları üyeleri, tüm çocuklara oyuncaklar ve çeşitli hediyeler vererek sevindirdiler.

İlerleyen saatlerde sünnet törenine katılan herkese pilav ve ayran ikram edildi.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, her yıl Tarhana Festivalinde Kaymakamlık ile gerçekleştirilen toplu sünnet organizasyonuyla yardıma muhtaç çocukların erkekliğe adım attırılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Organizasyona katkı sağlayan her kurum ve kuruluşa teşekkür ettiğini belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, onuncu kez düzenlenen Tarhana Festivali ve toplu sünnet törenini uzun yıllar devam ettirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Konuşmasında tarhananın öneminden de söz eden Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, biber, soğan, domates, sarımsak ve nane gibi çeşitli baharatlar ile yoğurt ve un karışımlarından yapılan tarhananın çok önemli bir şifa kaynağı yiyecek olduğunu dile getirdi.

Başkan Saraoğlu, Türklerin yıllar boyu önemli bir yiyecek olarak kullandıkları tarhananın enerji deposu olarak bilindiğini, içerisinde A, B, B1, B2, B6, C, D, E, K, N, PP vitaminleri ve protein, kalsiyum, karbonhidrat, sodyum, fosfor ve demir bulunduğunu ileri sürerek, "Yağ oranı çok düşük ve sıfır kolesterole sahip tarhana hekimler ve beslenme uzmanları tarafından her yaştan insana yaşam boyu tavsiye ediliyor.

İlçemizdeki usullere göre tarhana, yaklaşık bir ay süren karma, kurutma ve öğütme yöntemiyle hazırlanır. 10 dakikada kolayca pişirilerek yemeye hazır hale getirilir. Sofralardan üç öğün eksik edilmeyen bu iksir gibi yemek her yaştan insana şifa dağıtan sağlıklı bir gıda maddesidir. Tarihi çok eskilere dayanan Gediz tarhanasının grip, soğuk algınlığı ve üşütme gibi hastalarda ilaç yerine içirildiği bilinir. İçerisinde herhangi bir koruyucu ve suni katkı maddesi bulunmaz. Bu güzel yemek organik bir gıda maddesidir. Hijyenik ortamda yapılan tarhana uygun koşullarda bir yıl bozulmadan saklanabilir. Diğer tarhanalardan farklı olarak mayalanmadan yapıldığı için içerisinde kötü bakteri üreyemez. Bu yüzden midenizde yanma ekşime yapmaz. Tarhananın üretim merkezi olduğumuz için övünüyorum. On yıldan beri Gediz Tarhanasını tüm dünyaya tanıtmak ve marka yapabilmek için çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından sünnet çocukları için eğlence düzenlendi.

Eğlenceden sonra büyük bir konvoyla şehir içerisinde dolaştırılan çocuklar ilçe halkı tarafından büyük sevgi gösterisi ile karşılandı .
Kaynak: İHA