Mhp’li Durmaz: Türkiye’de En Önemli Sorun Suriye ve Terördür

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadır Durmaz, Türkiye’de çok ciddi birkaç konu olduğunu bunların en önemlilerinin başında Suriye ve terör sorununun geldiğini söyledi.

Mhp’li Durmaz: Türkiye’de En Önemli Sorun Suriye ve Terördür
Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Özdemir tarafından verilen iftar yemeğine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadır Durmaz, burada yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Durmaz, “Türkiye’nin düşünen, aklı selim sağ duyulu insanların üzerinde yoğunlaşması, düşünmesi ve değerlendirmesi gereken hususlar var. Bunlardan birisi Suriye, diğeri terör bunlar iç içe geçmiş durumda. Bu iki konu Türkiye’nin eğer ciddi tedbirler ve önlemler alınmazsa uzun vadede, orta kısa vadede çok ciddi bir şekilde başına ağrıtacak.” dedi.

Durmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz MHP olarak Tunus’ta başlayan Arap Baharı adı verilen ülkelerin sınırlarının değiştirilmesine ilişkin projenin adım adım uygulamaya konulduğu tarihten itibaren büyük bir endişe ile büyük bir dikkatle hükümeti ve yetkilileri ikaz ettik. Bu sizinde ortağı olduğunuz eş başkanı olmakla övündüğünüz orta doğu projesinin başka eş başkanı geçmişte bu projeyi alakalı olarak orta doğuda 22 ülkenin sınırlarının değişeceğini söyledi.

Adım adım bu projenin uygulamaya konulduğunu görüyoruz. Irak’a müdahale sonrası orada meydana gelen bir yapının bölgesel yönetim kontrolüne verilen bir alanın benzerinin Suriye-Türkiye ve İran’dan koparılacak topraklarla bir araya getirilmek suretiyle birleşik bütün büyük Kürdistan devletinin kurulmasına sebebiyet vereceğine buna yol açacağına defalarca ikaz ettik.”Komşu ülkelerle ciddi sorunların yaşandığını ifade eden Durmaz, ”Sayın Dışişleri Bakanı stratejik kitabını yazdığı Dışişleri ile alakalı olarak, dış politikalarıyla alakalı olarak ve göreve geldiği andan itibaren de komşularla sıfır sorun diye bir tez attı ortaya. İnsanlara başlangıçta çok cazip gelen böyle bir söylem altının boş olduğu bunun doldurulamadığı da zaman geçtikçe ortaya çıktı. Komşularla sıfır sorun dediğimiz dönemlerde bugünkü sıkıntıların hiç birisi yoktu ve biz bugün neredeyse sıfır sorunu bırakın sıfır komşu haline geldik. İran için Sayın Başbakan geçmiş dönemlerde seni savunan tek ülke bizdik diyor-efendim bütün dünyaya karşı dikildik diyor. Şimdi öyle bir durumdan öyle bir dostluktan bugün füzelerini bir birine çevirmiş bir birini tehdit eder hale niye geldik? Biz bir yandan onu yaptım bir yandan da İran’a karşı füze rampaları kurduk. İran o günden sonra dedi ki; ‘ben ola ki bir tehditten ilk hedefim Türkiye’ dedi.

“diye konuştu.

Irak’ın bugüne kadar biz her yönüyle, her bakımdan toprak bütünlüğünün sağlandığını ifade eden Durmaz şöyle devam etti: “Bu bir kırmızı çizgidir. Türkiye için dedik siz ne yapıyorsunuz? şimdi bölgesel yönetimde petrol vs. anlaşmaları yapıyorsunuz, merkezi hükümeti devre dışı bırakıyorsunuz. Merkezi hükümette doğal olarak sizin bu yaptığınıza karşın bir karşı pozisyon alıyor. Irak’la çok ciddi sıkıntılarımız var. Daha düne kadar Irak’ın bölgesel yönetimiyle alakalı olarak Türkiye’nin kırmızı çizgilerinin hepsi birer birer bu hükümet tarafından ortadan kaldırıldı. Dün bizim pasaport vererek albaylarımızla görüştürdüğümüz insanlar bugün kırmızı halılarla karşılanıp Cumhurbaşkanı ve Başbakanla sarmaş dolaş oluyorlar. Suriye’den bizim ülkemize bir yanlışlıkla sınır ihlali söz konusu olduğunda sayın Başbakan bunu savaş sebebi sayacağını söyledi.

Suriye’yle zaten son dönemlerde iyi olmayan ilişkilerimizi daha da tırmandıracak söylemlerde bulundu. Peki her gün Kandilden kalkıp sınırlarımızı ihlal edip gelip Mehmetçiğimizi şehit eden terör unsuları kimin kontrolünde. Kandil kimin kontrolünde… Eğer siz birisine karşı bir mücadele bayrağı açacaksanız bu birinci derecede Barzani olmalı. Onun kontrolündeki bir bölgeden her gün sınırlarımız ihlal edilmek suretiyle canımızdan bir parça kopartılıyor. En son geçtiğimiz gün 8 şehidimiz vardı, bir tanesi de bizim hemşerimiz Yerköy’lü. Şimdi Suriye’yle ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıyor Sayın Başbakan. Fenerbahçe’yi oraya götürdüler. Birlikte maç seyrettiler. Beşer Esed'le ailecek ev gezmelerine gidiyorlardı. Toplantılar yapıyorlardı, tatile gidiyorlardı o gün Beşer Esed diktatör değildi de bugün mü diktatör oldu? O gün orada çok demokratik birleşim mi vardı? Ha birileri Suriye’nin içinin karışmasını istediler düğmeye bastılar, siz de bu projede taşeron olarak görev yaptınız.”