Kars’ta Astronomik Saman Fiyatlarına Vogonla Taşıma Çüzümü

Kars’ta bu yıl yağmurun yeterince yağmamasından dolayı baş gösteren ot sıkıntısı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ı harekete geçirdi.

Kars’ta Astronomik Saman Fiyatlarına Vogonla Taşıma Çüzümü
Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, hayvancılıkla uğraşanların mağdur olmaması için samanların demiryolları ile taşınması için Demiryolları Genel Müdürü ile görüştüklerini, talep olduğu takdirde samanın demiryolları aracılığıyla taşınacağını belirtti.

Prof. Dr. Yunus Kılıç, astronomik saman fiyatlarından hayvan yetiştiricilerinin etkilenmemesi için mutlak süratle İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine vatandaşlarının giderek resmi talepte bulunmaları gerektiğine dikkat çekti.

Saman fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşmasının sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Kişisel olarak beni arayanlar var. Saman konusunda. ‘Bize ucuz saman’ diyen ve bu yönde ısrar edenler oluyor. Bizde bunun yolunu belirlediğimizi söylüyoruz. Yani demiryolları tek tek vagon verdiği zaman ucuza mal olmuyor. Onun bir faydası bir karı yok. Onu insanlar istediği zaman kendileri de alabilirler” dedi.

SAMAN FİYATLARINDAN YAKINAN BESİCİLERİN ŞU ANA KADAR HER HANGİ BİR TALEBİ OLMADI
Yaklaşık 2 aydır saman fiyatlarının yüksek olduğundan yakınan besicilerin, şu ana kadar İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne her hangi bir taleplerinin olmadığının altını çizen Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Biz Demiryolları Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerde bize şunu söylediler. Talepler birleşin, katar olarak size verebilirsek daha uygun fiyattan vagon sağlayabiliriz. Bizler bilindiği gibi Kars halkına bir duyuru yapmıştık. Saman sıkıntısı çeken vatandaşların taleplerini İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirmelerini istemiştik. ‘Biz bu talepleri birleştirip ne kadar ettiğini görelim, size vagon tahsisi için uğraşalım’ denildi. Bizzat kendim Tarım müdürlüklerine soruyorum; şifahen sözlü olarak söyleyenler oluyormuş. Ama resmi olarak müracaat eden yok. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ilerleyen günlerde mağdur olmamaları için mutlaka il ve ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Öt yandan, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, geçen süre içerisinde konuyla ilgili olarak İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvanlık Müdürlüklerine her hangi bir müracaatın olmadığını ve her nedense çağrıya sessiz kalındığını vurguladı.

Milletvekili Prof. Dr. Kılıç, gerekli adımların atılmasına rağmen, ancak saman fiyatlarının astronomik olduğundan yakınanların talepte bulunmamalarının da düşündürücü olduğuna dikkat çekti .
Kaynak: İHA