10. Bale Festivaline Metin Uca Yorumu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Bodrum Uluslararası Bale Festivali, 'Bodrum Aşkı' isimli gösterisi ile başladı.

10. Bale Festivaline Metin Uca Yorumu
Bodrum kalesinde düzenlenen Bale festivaline birçok ünlü isimde katıldı.

Gösteriyi izleyenler arasında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, ünlü sinema sanatçısı Filiz Akın, sanatçı Kubat, Metin Uca ve birçok sanatsever yeraldı.

Gösterinin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metin Uca Magazinin sadece Selilütten ibaret olmadığını belirterek “çok özgün çok farklı gösteri izledik. Bodrum’u televizyonlardan izliyorum. Bodrum’da selilüt tartışmasının dışında da sanatsal yönüylede çok önemli bir turizm ve sanat merkezi, izleyicilerle ağzına kadar doldu bodrum kalesi”dedi.

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ KOCADON’U GÖREVDEN ALDILAR
Tutuklu olarak gözaltın’da tutulan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Hakkında da konuşan Uca “Burada en büyük alkışı sanatçılardan sonra gözaltında olan Bodrum belediye başkanı Mehmet Kocadon aldı. Yangından mal kaçırılır gibi görevden alınmasının da neden olduğunu bilmiyorum. Gönlüm böylesine önemli bir turizm beldesini içten destekleyen ve kendisinden de çok şey vererek oluşumuna katkı sağlayan birinin tutuksuzda yargılana bileceği kanısındayım. Keşke Kocadon’da burada bizimle beraber olsaydı. Hukuka saygımız var. Eğer bir suç varsa ortaya çıkar ama tutuksuz yargılamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum”dedi.

KUBAT UCA’YI ÖPÜCÜKLERE BOĞDU
Ardından Metin Uca’nın yanına gelen ünlü sanatçı Kubat esprili bir tavırla Metin Uca’yı öperek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kubat magazinin bu gibi etkinliklere de gelmesini gerektiğini ifade ederek, “Magazin hayatın her alanında var. Önemli olan gençlere düzgün bir şekilde bazı şeyleri anlatmak.Vatandaşlar buraya gelmeleri için biraz dürtmemiz lazım. Ben buraya gelirken baleye gidiyorum dedim vatandaşlar nasıl ya dedi.

Benimde 31 ağustosta bodrum da konserim var. Baleye gidecem bir iki figür kapacağım kendi sahneme ekleyeceğim dedim ve arkadaşlarımıda kışkırtım”dedi.

Daha sonra ikili 14’ağstosta zorba gösterisini izlemek için tekrar geleceklerini söyledi.

Kubat ise 14 dünde tekrar geleceklerini ifade ederek “Bugün ayın 14’dü kız sacını kim ördü. Ördüyse yar ördü. Ay karanlık kim ördü” dörtlüğünü okuyarak Uca ile birlikte festival alanından ayrıldılar. İkilinin enerji dolu ve çok neşeli olduğu da gözlerden kaçmadı .
Kaynak: İHA